V Sloveniji 2. mednarodna tattoo konvencija

2. mednarodna tattoo konvencija

Oktobra bodo v Ljubljani, v dvorani Triglav, za Bežigradom končno zabrenčale tetovatorske igle! Dogajanje bo potekalo med 5. in 7. oktobrom.

V Krškem se je spomladi uspešno zaključilo prvo mednarodno srečanje tattoo mojstrov, ki je v treh dneh poskrbelo za več  kot 100 najrazličnejših novih tetovaž na kožah tistih srečnežev, ki so ob izjemnem povpraševanju prišli na vrsto. 26 mojstrov iz 7 držav je bilo namreč  vse od odprtja naprej ves čas zasedenih, interesentov za nove tetovaže pa ni manjkalo vse do zaključka dogodka, ki je na koncu postregel tudi z nagradami za najboljše tetovaže. Ob slovesu so organizatorji obljubili, da se oktobra vidimo v prestolnici, zato s ponosom najavljajo 2. mednarodno tattoo zborovanje.

Ob udeležbi mojstrov iz Slovenije in tujine so na prvi konvenciji prav slovenski mojstri domov odnesli večino nagrad. Najboljši tattoo bomo iskali tudi tokrat, sodelovanje različnih mojstrov pa se je še povečalo. Zaradi prostorske omejitve in zagotavljanja kakovostnih storitev pa je število tetoverjev omejeno na 40. Zborovanje tattoo mojstrov je že spomladi preseglo naša pričakovanja, navdušena pa je bila tudi publika. V Krško smo namreč privabili veliko obiskovalcev, prav vsi sodelujoči mojstri in mojstrice pa so bili zasedeni že v prvi uri po odprtju. Dogodek je uspel v celoti in tudi v Ljubljani pričakujemo dober obisk, pa naj gre za tiste, ki se bodo tetovirali ali za radovedneže, ki bodo morda samo pokukali v zanimiv svet tattoo umetnosti ter uživali ob spremljevalnem programu,’ je povedal organizator.

Spremljevalni program bo – ob tekmovanju za najboljše¡e umetniške izdelke na koži  – zajemal tako koncerte (ob večernih urah) kot tudi vedno bolj priljubljeni airbrush, ne bo pa manjkalo niti ameriških avtomobilov, predstavitve pin up kulture, stojnic z ročno izdelanimi usnjenimi modnimi dodatki, zippoti, majicami, zaponkami za pasove in drugimi zanimivimi izdelki, ki jih ni moč  kupiti v običajnih trgovinah.

Tudi nekatere znane osebnosti se bodo prepustile umetnosti tetoviranja.

Za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli:
M.I.T.
EVIL EVE
BITCHBOYS
RESONANCA
HUDA SUŠA & ANDREJA SONC

spremljevalni program:
trebušna plesalka SHYMEE
PIN UP GIRLS
BODY PAINTING

Vstopnice bodo na voljo na blagajni pred dvorano Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana, na dan prireditve:
tridnevna: 20 EUR
enodnevna: 8 EUR
študentje, dijaki – dnevna 6 EUR
otroci do 12 let v spremstvu staršev prost vstop

Povezani članki: