V ritmu tudi letos – Ritem mladosti 2012

Ritem mladosti

Ljubljana/BTC
7. 9. 2012

V šesti izvedbi Ritma mladosti se je ponovno zbralo več tisoč zabave žejnih mladostnikov. Kot tudi prejšnja leta, se je Ritem ponovno izvedel pred Ljubljanskim kolosejem, kjer so tudi letos uspešno izpeljali ta enodnevni brezplačni festival. Tekom dneva so se na prizorišču dogajale različne športne aktivnosti ter delavnice, v večernih urah pa se je dogajanje prestavilo na glavni oder pred Kolosejem ter Elektro oder pred Atlantisom.

Tam se je zvrstilo kar nekaj zelo pričakovanih zvezd. Kot prvi v vrsti sem se veselil domače skupine Muff, ki pa me je mogoče zaradi mojega prevelikega pričakovanja malce razočarala, saj ni bilo čutiti prave energije. A nič zato, saj so se nastopajoči zelo tekoče vrstili na odru brez kakršnih koli zamud. Med daljšimi pavzami je komedijant Vid Valič s pomočjo Gverilca Birka poskrbel da ni vzdušje padlo niti za sekundo. Sledila sta dobro izpeljana nastopa Zlatka ter Nine Pušlar, ki pa jima je sledil meni najboljši nastop večera – Tangels, ki so me presenetili z izredno dobro odrsko energijo. Preigravali so vedno zelene komade, ki so dobro podžgali publiko.  Na oder so povabili tudi gosta Niko Zorjan ter April, ki sta še toliko bolj popestrila nastop.  Iz Savskega naselja je dihal z mano tudi Trkaj, svoj nastop pa je popestril z gosti raperji, ki so celotno prizorišče nabili z energijo. Mojim ušesom bolj ljubo zvrst glasbe so odigrali Big Foot Mama, med njihovim nastopom pa seveda ni manjkalo znanih hitov, ki so izzvali bučno prepevanja mladine ter naredili popoln žur. Po Kingstonih, ki sem jih žal zamudil zaradi uživanja v ritmih DJ Sylvaina, se je na odru pojavila mednarodna zvezda tega večera, Steve Edwards, ki je ob dance podlagi prepeval svoje pesmi in pozitivno presenetil s svojim nastopom. Ni manjkalo njegovih največjih hitov kot sta World hold on in Together. In kot zadnji izvajalec na velikem odru, se je predstavil hrvaški pevec Tony Cetinski, ki je oder obdal s svojo pozitivno energijo ter skladbami polnimi čustev in romantike. Svoj nastop je popestril s plezanjem po odrskem ogrodju in petjem s publiko v prvih vrstah. Zares kvaliteten nastop!

Kot vsaka stvar pride h koncu je tudi letošnji ritem mladosti. Za razliko do prejšnjih let je letošnje leto bilo zaznamovano tudi s humanitarno noto. Organizatorja sta k sodelovanju povabila društvo Projekt človek*, ki izvaja programe za otroke in mladostnike ter številne preventivne delavnice. VIP-ovci smo pa z vsakim naročilom pijače donirali 1€, tako da sem se ob koncu dneva počutil zelo humanitarno. Se vidimo na Ritmu mladosti 2013!

Tekst & foto: Max Petač

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: