Legendarni skupini Wishbone Ash in Nazareth že 20. septembra v Križankah!

Nazareth

Z veseljem vas obveščamo, da bo v četrtek, 20. septembra 2012 v ljubljanskih Križankah pravi praznik za vse ljubitelje vrhunskih legend starega rocka, zasedb Nazareth in Wishbone Ash, obe iz Velike Britanije. Nepozabni večer bodo gotovo zaznamovale velike uspešnice skupine Nazareth, kot so »Love Hurts«, »Hair Of The Dog«, »Broken Down Angel«, »Razamanaz«, »My White Bicycle« in mnoge druge, pred njimi pa boste lahko uživali v virtuoznem eklektičnem rocku skupine Wishbone Ash, ki jih poznamo po skladbah, kot so »The King Will Come«, »Blowin Free«, »Phoenix« in »Living Proof«. Vsekakor gre za koncert, ki ga ljubitelji pravega starega rocka ne smejo zamuditi. Nazareth se na slovenski oder vračajo po kar 17. letih, Wishbone Ash pa po 20. letih, tako da jih mnogi že res nestrpno pričakujete. Pomembno je tudi dejstvo, da je nastop skupine Nazareth edini v tem delu Evrope, daleč naokoli.

Nazareth so rockovske legende, doma iz škotskega mesta Dunfermline. V karieri so izdali kar 22 studijskih albumov, njihov prelomni album »Hair Of The Dog« iz leta 1975, pa jih je z nepozabno udarno balado »Love Hurts« – sicer priredbo The Everly Brothers – za večno zapisal v ligi najbolj pomembnih rock izvajalcev vseh časov ter jim tako zagotovil mednarodni sloves. Popadljivo erogena moč kitarskih fraz, ujetih nad topovsko natančne ritme, ter značilno petje Dana McCaffertyja, ki s svojim predirljivo rezkim navalom čustev občasno spominja na pravo utelešenje pokojne Janis Joplin v moškem telesu, sta zaščitna znaka skupine, ki postavljata Nazareth na posebno mesto na rock’n’roll zemljevidu.

Nova evropska turneja zasedbe Nazareth, na kateri jo bomo končno lahko videli po 17. letih tudi v Sloveniji, je posvečena promociji novega studijskega albuma z naslovom “Big Dogz” (Ear Music Records, 2011). Predstavili bodo svoj nesmrtni gorjanski duh rock’n’roll izročila tudi z njihovimi legendarnimi uspešnicami, kot so »Love Hurts«, »Hair Of The Dog«, »Broken Down Angel«, »Razamanaz«, »My White Bicycle« in številnimi drugimi, kar bo ustvarilo res nepozaben koncertni večer.

Wishbone Ash so nedvomno ena tistih skupin, ki je ni moč pospraviti v žanrski predalček. Gre namreč za skupino, ki je v svoji glasbi raziskala vse možne aspekte zgodnjega britanskega rocka 70-ih let, brez tega, da bi se tesneje oklenila katerega izmed njih (zvenijo kot progresivna rockerska skupina Yes, kot space rockerji tipa Pink Floyd, kot hard rock skupina Led Zeppelin ali pa boogie band v stilu Ten Years After).

Vse te najrazličnejše rock zvrsti namreč najdete na njihovih albumih in v njihovih pesmih. Tako jih je še najlažje uvrstiti kar v art rock, skupaj s še nekaj podobnimi »posebneži«, ki se enostavno ne uvrščajo nikamor. Poznamo jih vsaj po skladbah, kot so »The King Will Come«, »Blowin Free«, »Phoenix« in »Living Proof«.

Pomembno obvestilo: vse kupce vstopnic za koncert skupine Wishbone Ash, ki je bil napovedan za 7. 6. 2012 v Križankah, zdaj pa je združen s koncertom Nazareth 20. 9. 2012 na isti lokaciji, obveščamo, da že kupljene vstopnice veljajo za koncert 20. 9. 2012.

Več: www.concertica.si

Cena vstopnic v predprodaji: 37,40 EUR.

Predprodajna mesta:
Blagajna Križank, blagajna Hale Tivoli , Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor),
CUK Kino Šiška, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi,
kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, Sračje gnezdo …

Internetna prodaja: www.eventim.si

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Povezani članki: