V Kino Šiška prihaja BODY/HEAD – Kim Gordon & Bill Nace

Kim Gordon & Bill Nace

Kim Gordon – boginja soničnega rocka, prva dama Sonic Youth – v mali dvorani KŠ! In to samska! V novem eksperimentalnem projektu BODY/ HEAD je kitaro prekrižala z odličnim bostonskim free-noise kitaristom Billom Naceom.

Body/Head je nepredviljivi kitarski kombo, v katerim sonične sile združujeta Kim Gordon in bostonski free-noise kitarist Bill Nace. Prosto improvizirajoči duo črpa navdih iz zgodnjih del Syda Baretta (Pink Floyd) in filmske ustvarjalke Chaterine Breillat. Pred kratkim sta v omejeni nakladi izdala kaseto za založbo Ecstatic Peace! Thurstona Moora in priredila klasiko “Fever” za kompilacijo Ultra Eczema.

 

KIM GORDON

Soustanoviteljica Sonic Youth, enega najpomembnejših bendov, kar se jih je neodvisnemu rocku pripetilo v zadnjih 30 letih in ki je zaradi razhoda med Kim in Thurstonom začasno zamrznil delovanje. Zato pa ne počivajo posamezni člani – Kim Gordon je že celo leto aktivna s pričujočim projektom BODY/HEAD, ter z raznovrstnimi sodelovanji – med drugim nastopa z eksperimentalko Ikue Mori, septembra izide album YOKOKIMTHURSTON – sad sodelovanja med Kim, Thurstonom in Yoko Ono, v preteklosti pa je nanizal številna sodelovanja z glasbeniki in umetniki kot so Julie Cafritz, Free Kitten, Lydia Lunch, Vincent Gallo. Kot umetnica in kuratorica pa sodeluje z vizualnimi umetniki kot so Dan Graham, Raymond Pettibon, Mike Kelley, Jutta Koether in Richard Prince, razstavlja pa tudi svoje lastne instalacije po številnih ameriških, evropskih in japonskih galerijah.

 

BILL NACE

Kitarist Bill Nace je ustvaril novo črno luknjo v vesolju free noise rocka, še posebej s svojo neumorno aktivnostjo v bostonski sceni, sodelujoč z glasbeniki kot so Chris Corsano, Vampire Belt (in skupaj z Jessico Rylan tudi kot Vampire Can’t), Thurston Moore, project x.0.4 (Jake Meginsky in John Truscinski). Nace je izdal že nekaj solo in kolaborativnih albumov pri založbah Ecstatic Peace!, 8mm, Ultra Eczema in še nekaterih.

Prizorišče: Komuna / Cena vstopnice: 16 EUR predprodaja, (d-š-u) 12,80 EUR/ 18 EUR na dan koncerta

 

Body / Head from Taping Policies on Vimeo.

Povezani članki: