Novost letošnjega 11. Žura z razlogom je razpis ‘Mladi za Mlade’

Žur z razlogom 2011- Tivoli

Žur z razlogom 2011- Tivoli

Žur z razlogom je v 8-ih letih in po 10-ih prireditvah postal zelo prepoznaven in priljubljen glasbeni dogodek za mlade. Edinstvenost v slovenskem prostoru mu daje poslanstvo, ki je vsa leta enako, in sicer dvig zavesti o zbiranju sredstev v podporo programom ali projektom za mlade.

Vstopnina na ŽUR Z RAZLOGOM, ki bo v soboto, 25. avgusta 2012  znaša 1 EUR, ki jo letos plačaš v kešu in sicer na glavnem vhodu na prizorišče. Celoten izkupiček iz vstopnine bomo namenili projektu ali programu, ki bo prejel največje število vaših glasov.

ORTO s pomočjo mladih v okviru Žura z razlogom zbere sredstva in jih nato tudi vrne v skupnost mladih prek realiziranih projektov. Novost letošnjega, 11. Žura z razlogom, je razpis ‘Mladi za Mlade’, v katerem ORTO išče projekt za mlade, ki bo prejel vsa zbrana sredstva Žura z razlogom.

Komisijo so tako navdušili projekti ‘Služba me – ne išče’, ‘Sklad za ideje mladih’ in ‘Šola zdravega odraščanja’. Projekt ‘Služba me – ne išče’ je namenjen ozaveščanju mladih, delodajalcev in javnosti o problemu zaposlovanja in mladim omogoča povezovanje z delodajalci. Projekt ‘Sklad za ideje mladih’ omogoča mladim pridobivanje znanja za uresničevanje lastnih idej in finančno podporo, da svojo idejo uresničijo. ‘Šola zdravega odraščanja’ bo pomagala mladim, žrtvam nasilja in tistim z motnjami odraščanja z redno brezplačno obravnavo strokovnjakov in celoletnimi letovanji v klimatskem zdravilišču Rakitna. Za svojega favorita lahko mladi glasujejo vse do 23. avgusta do polnoči.

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.