V Ljubljano prihajajo Keane

Keane

Čez dobre tri mesece bomo v ljubljanski Hali Tivoli gostili eno najbolj vročih in priljubljenih britanskih zasedb – Keane. Po svetu so zasloveli s prvencem ‘Hopes and Fears’, mešanico spevnega, za ščepec alternativnega in melanholičnega pop-rocka, obogatenega s prepoznavnim zvokom klavirja.

Če izpostavimo le nekaj uspehov, ki so jih dosegli v minulih letih: od leta 2004 so izdali štiri studijske albume, enega koncertnega in dva video DVD-ja, razprodali koncerte na največjih koncertnih in festivalskih odrih, z izjemnim prvencem in najbolje prodajanim britanskim albumom leta ‘Hopes and Fears’ dosegli devetkratno platinasto naklado ter prejeli glasbeno nagrado BRIT za najboljši album in najboljši preboj. Drugi album, ‘Under The Iron Sea’ (2006), je debitiral na prvem mestu britanske glasbene lestvice (kjer so se mimogrede znašli vsi njihovi albumi) in četrtem mestu Billboardove lestvice ‘Billboard 200’, uspešnica ‘Spiralling’ s tretjega albuma ‘Perfect Symmetry’ (2008) pa je prejela nagrado revije Q za najboljšo pesem leta. Ista glasbena revija je njihov prvi in tretji album uvrstila na sam vrh najboljših britanskih albumov leta.

Tudi če mislite, da jih na prvi pogled še ne poznate, ste katero od naslednjih pesmi zagotovo že slišali, saj se zelo pogosto pojavljajo tako v radijskem etru kot filmih, TV nadaljevankah, reklamnih oglasih, video igrah … Prisluhnite npr. ‘Bend & Break’, ‘Everybody’s Changing’, ‘This Is The Last Time’, ‘Is It Any Wonder’, ‘Somewhere Only We Know’, ‘Disconnected’ (aktuuspešnica z najnovejšega albuma ‘Strangeland’)… in hitro vam bo jasno, da 29. oktobra 2012 v Slovenijo prihaja zasedba, katere koncerta ne smete zamuditi!

 

Povezani članki:

Značke: