ŠVIC prihaja!

ŠVIC festival

Največji dvodnevni študentski festival v Sloveniji postaja iz leta v leto bolj priljubljen pri vseh generacijah. Letos, ob 10. obletnici festivala ŠVIC, bomo podirali rekorde, saj pričakujemo 10 tisoč obiskovalcev.

Festival se odvija na idilični lokaciji, na gozdni jasi ob potoku pri turistični kmetiji Obolnar, kjer je obiskovalcem na voljo tudi bazen. Narava in program festivala obiskovalcem ponujata sprostitev ter ogromno priložnosti za zabavo. ŠVIC slovi tudi kot eden najbolj mirnih festivalov, saj v minulem desetletju na prireditvenem prostoru nismo zaznali nobenega večjega izgreda ali nemirov.

Ena izmed posebnosti festivala so zabavne igre med študentskimi klubi. Letos na ŠVICu pričakujemo približno polovico vseh slovenskih študentskih klubov (22).

Poleg že tradicionalnih študentskih iger smo letos razširili in izboljšali dnevni festivalski program, tako da obiskovalcem zagotovo ne bo dolgčas. Vsak obiskovalec se bo lahko z odtisom roke podpisal v knjigo gostov. Športni navdušenci se bodo udeležili turnirja v košarki, nogometu in odbojki na mivki. Na voljo bodo tudi Improlige in Stand up komika. Za jutranjo razvedrilo bo poskrbela serija risank Bizgeci in budnica s Fešta bandom, za izklesana telesa pa vodna aerobika, tečaji trebušnega plesa, salse, hip hopa in borilnih veščin. Na voljo bo tudi lepotilni kotiček in družabne igre (med drugim predstavitev ‘bodyzorbinga’ in tekmovanje v Slip`n`Slide).

V Klubu študentov občine Trebnje, ki je prireditelj festivala, se zavzemamo za to, da zadovoljimo čim več glasbenih okusov. V petek se bodo tako na odru zvrstili: Crossfire, Vertum, Parni Valjak Tribute, Elvis Jackson, Prljavo Kazalište, Vlado Kreslin in Zablujena Generacija. V soboto pa bodo nastopili: 500m, Sin Story, CoverLover, Niet, Mi2, Dubioza Kolektiv in Zaklonišče prepeva.

Ob večjem in kakovostnejšem izboru glasbenih skupin smo letos, ob 10. obletnici festivala ŠVIC  poskrbeli za boljše ozvočenje in vizualizacijske učinke. Večji bo tudi prireditveni prostor, predvsem bo povečano šotorišče, povečalo smo število stranišč in tušev, več bo tudi parkirnih mest.

Kljub  večjim organizacijskih stroškom cene hrane in pijače ostajajo študentsko nizke (Pivo (0,5l) 2€, Voda (0,5l) 1€). Cene vstopnic so prav tako ostale enake: enodnevna stane 20€ , dvodnevna pa 35€.

Obiskovalcem, ki bodo do Trebnjega prišli z javnim prevozom, bo na dan začetka festivala na voljo prevoz neposredno do prizorišča in ob njegovem zaključku prevoz iz prizorišča v Trebnje.

Festival bo svoja vrata odprl ta petek ob 14. uri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: