”Štiri dni bedeti!”- FM4 Frequency Festival 2012

Frequency 2009 (foto: Aljaž Novosel)

Frequency 2009 (foto: Aljaž Novosel)

Poletje je dodobra zagnalo svoje kolo in s tem se nahajamo v najbolj ugodnem letnem času za obisk festivalov. Ob tem morebiti najprej pomislimo na festival Lollapaloza ali pa Coachello, vendar nas tudi naš kontinent pri izbiri festivalov ne pusti ravnodušnih. Za nami je že srbski Exit 2012, z začetkom avgusta bo Terraneo poživil hrvaško obalo, naslednji glasbeni kres bo na Madžarskem prižgal Sziget, v sredini avgusta pa sledi poslastica tipa ”dva za ceno enega” na Spodnjem Avstrijskem – Frequency Festivala 2012, ki se bo to leto pričel že v sredo!

St. Pölten bo od srede, 15.8., pa do sobote, 18.8, velik glasbeni oder, poln navdušencev rock in elektronske glasbe. Day park in Night park bosta ponujala 7 različnih odrov in več kot 100 izvajalcev različnih glasbenih žanrov ter skoraj 20 ur glasbe dnevno! Dnevno dogajanje dodatno začinijo majhni neodvisni odri v kampu, kjer vsako leto prevladuje sproščeno in zabavno vzdušje, in reka Traisen, ki uspešno prežene vročino avgustovskih dni.

Na festivalski oder bo prvi stopil nemški hiphop/raggae izvajalec Cro, v sredo pa bo Space stage gostil še paradne konje The Killerse in The Black Keys. Po udarnem začetku četrtek med drugim prinaša Placebo, mlado Švedinjo Lykke Li, Miike Snow, Wilco, petek pa The Hives, Bush, Enter Shikari, Korn in Mia. Sobota bo z Block Party, The Dandy Warhols in The XX sprva bolj indie obarvana, a ne bo manjkalo niti funka z Parov Stelar band in post punka z ultimativnimi The Cure. Vsak dan po 22. uri bodo kri in pot po telesu na Red Bull in UFA Stageu pognali Magnetic Man, Camo & Krooked, Modeselektor, Kill The Noize, Foreign Beggars, s čimer bo zadoščeno konzumentom house, dance, d’n’b in dubstep glasbe kot tudi hip hopa.

Tudi to leto ima obiskovalec na izbiro navadno festivalsko karto (vključeno bivanje v kampu), festivalsko karto za karavane, vip karto in t.i ”comfort” karto (velja za del kampa, kjer te pričakajo pripravljeni šotori in WIFI). Kljub dodatnemu dnevu cena osnovne karte ostaja ista: obilo dobre glasbe že od 136 € naprej!

Podroben  line up: http://www.frequency.at/

Nakup festivalske vstopnice (eventim Si):  http://www.eventim.si/si/vstopnice/fm4-frequency-2012-st-polten-green-park-109841/event.html

Tekst: Vesna Zagoršćak

Povezani članki: