Napovedujemo Gučo na Krasu

Guča na Krasu 2012

Julij je že tradicionalno čas za Gučo na Krasu, mini kopijo slavnega srbskega izvirnika, ki je lani v Briščike privabila več  kot deset tisoč obiskovalcev. Letos se bo zgodila med 13. in 15. julijem in znova ponudila pester izbor balkanske muzike, ozrla pa se bo tudi malce dlje. Glavne zvezde letošnjega festivala bodo namreč imigrantski rockerji Gogol Bordello, ki so rodno Ukrajino pred desetletji zamenjali za obljubljeno deželo onkraj Atlantika, še vedno pa ostajajo zvesti vzhodnoevropski glasbeni tradiciji. Pošteno zmešani in premešani s punkom in rockom.  Tisti, ki ste jih zamudili na Rock Otočcu torej brez strahu. Nova priložnost za ogled gipsy punk norije bo že čez slaba dva tedna.

Petkov koncert  bo sicer tudi edini plačljiv. Sobota in nedelja bosta namreč postregla z brezplačnimi koncerti dveh, no treh legend: v soboto bo čast pripadla starima znancema festivala, Marku in Bobanu Markoviću, v nedeljo pa bo na festivalu premierno nastopila kraljica romske glasbe Esma Redžepova.

Vse tri dni bo obiskovalce ogreval Orkester Elvisa Bajramovića, v nedeljo se jim bo pridružil še Orkester Bojana Ristića, po koncertih pa bosta za najbolj neumorne skrbela DJ Stoner in Cocodub.

Praznik trub, pečenja, rakije in še česa je torej pred vrati. In kar dva dni z brezplačnim vstopom, kar je v teh časih pri tako velikih koncertih skoraj izjema brez primere. Če temu dodamo še brezplačno kampiranje in bližino morja – le nekaj kilometrov stran lahko obiskovalci razgrete glave namočijo v morsko vodo – je odločitev o obisku lahka kot peresce.
PETEK – 13/07/2012
Glavi oder: GOGOL BORDELLO (USA)
Unplagged: Orkester  ELVIS BAJRAMOVIĆA (Balkan Brass Band – Serbia)
Dj stage: BALKAN BEAT-I

VSTOPNINA: 20 €

SOBOTA – 14/07/2012
Glavni oder: BOBAN & MARKO MARKOVIĆ Orkestar (Srb)
Unplagged: Ork. NEMA PROBLEMA (It), Orkester ELVIS BAJRAMOVIĆA (Srb)
Dj stage: Stoner Dj

VSTOP PROST
NEDELJA: 15/07/2012
Glavni oder: GipsyQueen ESMA REDŽEPOVA Brass Band (Mak)
Unplagged: Orkester BOJAN RISTIĆA (Srb), Orkester ELVIS BAJRAMOVIĆ A (Srb)
Dj stage: Stoner&Coco Dub

VSTOP PROST

Povezani članki:

Značke: