Sziget je tudi letos pripravil raznolik in atraktiven metal, hard rock in punk rock program!

Sziget

Res je, da Metal Stage-a na Sziget-u ni več, vendar program še vedno vsebuje pester metal/hard rock in punk ter hard core izbor!

Industrial metal zasedba Ministry, ki prihaja iz ZDA, letos v okviru evropske turneje prihaja na Sziget. Kultni vodja zasedbe Al Jourgensen bo s svojimi jezdeci apokalipse na festivalu nastopil 8. avgusta 2012.

Ljubitelji skandinavske metal scene bodo nedvomno veseli nore, energične, a hkrati melodične metal glasbe, ki jo igrajo Amon Amarth, ki jih lahko na Szigetu slišite 12. avgusta. Na glavnem odru bodo množico v zgodnjih popoldanskih urah zabavali Anti-flag, provokativna punk skupina iz Pittsburgha, ki je znana po svojih hitrih komadih z neprikrito družbeno kritiko in politično jasno izraženim nazorom. Na letošnjem Szigetu bo 9. avgusta tudi moč ujeti nepogrešljive Korn-e, pionirje nu-metala.

7. avgusta pa lahko na Metal dnevu ujamete naslednje skupine: Dimmu Borgir, Moonspell, Lacuna Coil, Hammerfall, Ignite in Superbutt.

Metal dan se bo začel z domačini Superbutt, ki so slovensko občinstvo že nadušili! Nadaljevali bodo kalifornijski hard core prvaki Ignite, ki veljajo za pravo odrsko atrakcijo.

Večer bodo nadaljevali evropskemu občinstvu dobro poznani portugalski metalski heroji Moonspell, ki so aprila izdali dvojni album Alpha Noir/Omega White. Sledili jim bodo vsem dobro znani in na odru vedno odlični Hammerfall, ki so nazadnje na Szigetu nastopili leta 2007, od takrat pa izdali dva studijska albuma.

Za power metal šusom bodo oder zavzeli Italijani Lacuna Coil s Christino Sccabio na čelu!

Večer bodo zaključili Dimmu Borgir. Vsak njihov nastop je poseben dogodek, tudi na nastopih v Sloveniji so nas že nekajkrat navdušili. Na Szigetu ne bo nič drugače!

 

Povezani članki:

Značke: