Potrjeni novi nastopajoči Hartere 8!

Hartera

Poleg že najavljenih izvajalcev (Asian Dub Foundation Sound System, Laurent Garnier present LBS, GusGus, Rambo Amadeus, Darkwood Dub, Ruiz, ABOP, Azari & III, Dječaci) bodo na letošnjem unikatnem festivalu Hartera nastopili še: francoski elektroničar Gesaffelstein, zagrebška zasedba Svadbas, hardcore pesnik Damir Avdić ter reški dvojec Highland Brothers Inc..

Gesaffelstein spada med trenutno najbolj iskana imena francoske elektronske scene. Slovi po svojih energičnih live nastopih, s katerimi je mračni elektro šarmer postal nepogrešljiv del line-upov velikih glasbenih festivalov. V preteklosti je že sodeloval z Boys Noize, Erol Alkan, The Hacker, Duck Sauce in Lano Del Rey, trenutno pa, poleg solo nastopov, sodeluje z Brodinskim v projektu Bromance.

Pesnik, avtor, kitarist in performer Damir Avdić je brezkompromisni umetnik besede in družbenega komentarja. Njegova besedila neposredno in ostro pripovedujejo o času pred in za nami, največ pa o času v katerem živimo; brez iluzij, naravnost iz srca.

Na Hartero se po štirih letih vrača kulten zagrebški indie band Svadbas, ki je letos objavil novi album ‘Još’. Sedem let po izidu njihove zadnje plošče ‘La La’, ki vključuje njihov hit ‘Treblebass’, se eden od najbolj cenjenih hrvaških glasbenih sestavov vrača z nizom nalezljivih skladb, katerih kvaliteta ne zaostaja za tujimi uspešnicami žanra v katerem ustvarjajo.

Za imenom Highland Brothers Inc. Stojita Amor in Maxxter, veterana hrvaške elektronske scene. Njuno delo je opaženo tudi izven meja naše sosednje države, njunega nastop pa ljubitelji kvalitetnega house-a ne bi smeli zamuditi.

Poleg bogatega glasbenega programa pa festival Hartera ponuja mnogo zanimivih ‘dodatkov’ – od Fontane di Hartera (megalomanska fontana piva), do Njokov do Hartera (kulinarika izpod prstov vseh hrane željnjih na letošnji Harteri) in mnoge druge priboljške.

Še pred samo Hartero pa ne zamudite vedno svežih epizod stripa Radio Isus ter smartphone aplikacije, kjer lahko izveste vse in še več o festivalu.

Vse interesente pa s Hartere vabijo, da se udeležite natečaja in postanete del Orkestra di Trn Trn in Trn Trn plemena. Orkestar di Trn Trn k sodelovanju vabi producente, Dj-je, glasbenike in avtorje, ki želijo prispevati svoje avtorske kompozicije, iz katerih bo na samem festivalu sproti in po izbiri obiskovalcev – koristnikov smartphone aplikacije (članov plemena Trn Trn) nastajala glasbena spremljava.

Kako se prijaviti:

Svoje delo naložite na Soundcloud profil in link skupaj s svojo biografijo, fotografijo in konktatnimi podatki pošljite na [email protected]. Najboljše avtorje čakajo tudi nagrade! Rok za prijavo je 30.6.2012, več informacij o natečaju pa najdete na spletnih straneh www.hartera.com in www.mtv.com.hr.

Povezani članki:

Značke: