Napovedujemo 3. festival biJAZZi/Summer Edition

Adam Lane

Od leta 2010 v Prekmurju poteka celoletni jazz festival »biJAZZi« z različnimi koncerti, ki se dogajajo v Prekmurju. Na »najmanjšem mednarodnem  glasbenem  festivalu«, kako kritiki pravijo, so do zdaj nastopile skupine iz Anglije, Francije, Belgije, Švedske, Norveške, ZDA, Portugalske, Kanade, Hrvaške in Slovenije. Klasični jazz, eksperiment, avantgard, acid, etno, elektro, vse te podvrsti jazz-a se dajo poslušati na festivalu »biJAZZi«.

Tega poletja,kot del festivala “Soboško poletje-Glasbeno zrcalo sveta”, od 2. do 4.julija 2012  bo potekala tretja edicija festivala “biJAZZi” na katerem gostimo znane jazz-ere iz New Yorka, Avram Fefer Group ki bodo poleg koncerta, vodili tudi delavnice za prekmurske glasbenike.

Število udeležencev  na delavnici je omejeno, vsi zainteresirani se lahko prijavijo na email adreso: [email protected] ali pokličejo na 041 593 221. Udeleženci na delavnici se bodo učili kompoziciji in improvizaciji za naslednje instrumente: saksofon, bobni in bas kitara. Udeleženci morajo prinesti svoj instrument, razen bobnov. Delavnica je brezplačna. Delavnica bo v torek, 3.7. v Grajski dvorani.

V času festivala, publika bo tudi imela priložnost informirati se o njujorški in slovenski jazz sceni s dve DJ poslušalnici. V ponedeljek ob 18h do 22h na Grajskem Dvorišču bomo poslušali jazz zgoščenke naših gostov iz New York in njihovih različnih jazz projektov. V torek, ob isti uri poslušalci lahko poslušajo različne slovenske jazz projekte.

V sredo na grajskem dvorišču ob 21h bodo nastopili Avram Fefer Group iz New Yorka. Kvartet je leta 2011 objavil ploščo »Eliyahu« katera je od strani različnih jazz magazinov v ZDA proglašena kot ena od najbolj posnetih zgoščenki v novi zgodovini ameriškega jazz-a. Na bas kitari bo igral Adam Lane, eden med najbolj iskanim glasbenikom trenutno v svetu jazz glasbe. Avram Fefer Group je moderna jazz skupina z vplivom Charles Mingus-a, etiopskega jazz-a, Fela Kuti in Ornette Coleman. Vstopnina je 5 eur (v slučaju dežja, koncert se bo zgodil v grajski dvorani ob isti uri).

Koncert Avram Fefer Group in festival “biJAZZi/Summer edition” organizira Zavod za Kulturo, Turizem in Šport iz Murske Sobote.

Festival je finančno podprt od strani Veleposlaništva ZDA v Ljubljani.

Vabljeni!!!!! 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.