Cvetličarna vabi na otvoritev s Terrafolk

Vabilo Cvetličarne

Vabimo vas, da se udeležite otvoritve prenovljene Cvetličarne, ki bo ta četrtek, 14. 6. 2012 ob 21.00! Ob tej priložnosti bo nastopila slovita slovenska zasedba Terrafolk, po koncertu pa bo za glasbo poskrbel Jasarov. Vstop na otvoritveni večer je za vse obiskovalce prost!

 

TERRAFOLK

Kvartet sestavljajo glasbeniki, ki jih ni potrebno posebej predstavljati: ustanovitelj skupine kitarist in skladatelj Mystica, “čarovnik” na harmoniki in pevec Marko Hatlak, izjemen virtuoz na klarinetu in piščalih Goran Bojčevski in mlada nova sila basist Rok Hozjan.

Terrafolk je je ena povsem nepredvidljivih glasbenih zasedb, saj vedno znova preseneča z žanrsko stilsko svobodo, s frizurami in z različnimi zasedbami. Njihovi nastopi so polni naelektrene energije, eksplozivnosti in spontanega kontakta z občinstvom. Tudi zato, ker so pred leti prejeli BBC World Music Award in pred kratkim skupaj s Simboličnim orkestrom napolnili Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Novembra 2011 so izdali šesti album (CD+DVD) z naslovom Ledena trgatev. V letu 2012 pa pripravljajo nov album z avtorskimi skladbami.

Glasbeni sladokusci spoštljivo sprejemajo virtuoznost četverice, ki zmore in zna preigravati celotno abecedo glasbenih tem in žanrov in to na popolnoma specifičen in njim lasten način. Skupina je znana po izvrstnih mešanicah vse mogoče in nemogoče glasbe. Navdušila vas bo njihova živa manifestacija dejstva, da se glasba ne deli na etno, jazz, klasiko in pop, ampak je ena sama, božanska in človeška hkrati.

TERRAFOLK so hudomušna, zabavna in odpičena druščino z neverjetno pozitivno energijo, katere se nalezejo vse generacije obiskovalcev njihovih koncertov-človek enostavno ne more biti pri miru, pa tudi če ga malo zafrkava nenehno spreminjanje ritma, kar Terrafolk zelo radi počnejo.

Skupina je imela vedno za vodilo, da publiki predstavi svet glasbe na nov način. Obiskovalec koncerta tako navdušeno prisluhne tudi glasbi, ki mu prej morda sploh ni bila blizu; npr. na »world music« festivalih izvede skladbo v death metal stilu in izvaja klasično glasbo na festivalu piva. Bodite priča virtuoznostim in mojstrskim prehodom iz ene zvočne misli v drugo!

Terrafolk so:

Mystica, kitara, saz, glas

Marko Hatlak, harmonika, glas

Goran Bojčevski, klarinet, piščali

Rok Hozjan, kontrabas, glas

 

JASAROV

Jasarov je producent in DJ, ki je začel s produkcijo boben in basa leta 2004 v Guildfordu v Veliki Britaniji, kjer je obiskoval Academy of contemporary music. Udejstvovanje na underground ilegalnih partyjih po Londonu in okolici ga je popeljalo tudi na pot didžejanja, na avdiciji pa je dobil tudi vlogo basista v live d’n’b zasedbi Dust 21, s katero so gostovali tudi drugod po Evropi, ter tudi v Ljubljani. Leta 2006 se je vrnil v Slovenijo, kjer je sodeloval pri številnih projektih (The Stroj, Kataya, Makeup2, Sinkronics …), remixal hit hrvaške hip-hop skupine Elemental “U mojoj glavi”, s katerim je zasedel vrhove lestvic na Hrvaškem in na MTV Adria, ter sukal vse vrsti glasbe od swinga do dubstepa na različnih dogodkih v Sloveniji, na Hrvaškem in v Nemčiji. Trenutno poleg didžejanja aktivno vodi skupino Leni Kravac, skrbi za programming in klaviature pri zasedbi Evil Eve, ter piše skladbe in producira.

 

Že v petek, 15. 6. 2012 bo ob 22.00 FHM 100 PARTY (DJ Nadine in MIKE VALE, vstopnina bo 5,00 EUR), že naslednji dan, v soboto 16. 6. 2012, pa bo sloviti Oldies Goldies večer, ki ste ga že komaj čakali, vstopnina bo prav tako 5,00 EUR.

Povezani članki: