Zasedba Ludovik Material napoveduje prvenec

Ludovik Material

18. maja uradno izide prvenec zasedbe Ludovik Material naslovljen Passion For Red, ki ga napoveduje skladba Večerni program. Še pred domačim izidom se bend poda na svojo prvo evropsko turnejo, ob povratku – 18. maja, pa album v živo predstavi na festivalu domače založbe Kapa Records, pod okriljem katere album izide.

Od Ljubljane prek Prekmurja pa vse do Srbije (ali pa obratno) se bohotijo korenine domačega tria Ludovik Material. Te korenine odmevajo tudi v njihovi glasbi, ki temelji na elektronskih vzorcih obogatenih z akustičnimi bobni, električno kitaro in seveda nemudoma prepoznavnem vokalu Tine Perić. Prav njeno liriko in vokalni izraz najbolj očitno zaznamuje omenjena geografska razpetost. Besedila se sicer po večini poslužujejo angleškega jezika, v dveh primerih prihajajočega albuma pa tudi srbščine. Za glasbeni del skrbita Matija Dolenc in Jernej Koren. Prvi za muzikalni del, drugi pa za utrip zasedbe.

O koncertnem udejstvovanju: 
Trio je na odre prvič stopil lani, pretekel Klubski maraton Radia Študent in obiskal marsikateri domači klub. Marca je zasedba prvič stopila še onkraj meje in nastopila na zagrebškem festivalu Partycipacija, maja pa se z dvojcem It’s Everyone Else odpravlja še na krajšo turnejo: v Avstrijo, na Češko in v Nemčijo.

O albumu Passion For Red:
Za snemanje in miksanje albuma Passion For Red je poskrbel kar član benda Matija Dolenc v studiu In Audio We Trust, masteriral pa ga je Igor Vuk (BeatMyth). Posebej za album je ilustracije in celostno podobo ustvaril Domen Finžgar, sicer avtor stripov, ki je vsako skladbo na albumu prenesel tudi na papir.

Ena skladba na dva dni:
Album Passion For Red bo na splet kapljal po delih. Vsaka dva dni do izida plošče, bo na spletni strani Bandcamp v posluh na voljo nova skladba.

Skladba Večerni program (brezplačen prenos):
http://kaparecords.bandcamp.com/track/ve-erni-program
WEB:
 http://ludovikmaterial.blogspot.com/
LIKE: https://www.facebook.com/pages/LUDOVIK-MATERIAL/158267104241208 

 

Povezani članki: