V Maribor prihaja Laurie Anderson

Laurie Anderson

Koncert Laurie Anderson, newyorške pevke in vsestranske umetnice, bo nedvomno eden od presežkov letošnje Evropske prestolnice kulture. Laurie Anderson, ikona art-pop avantgarde in pionirka elektronske glasbe, je ena najbolj ekstravagantnih in vsestranskih umetnic 20. in 21. stoletja. V Mariboru se bo Laurie v petek, 1. junija 2012, ob 21.00 občinstvu predstavila s svojim najnovejšim koncertom DIRTDAY!. 

Laurie Anderson, eklektična avtorica, znana predvsem po svojih multimedijskih nastopih in inovativni uporabi tehnologije, se bo v evropski prestolnici kulture predstavila s koncertno zgodbo Dirtday!. Gre za tretji in zadnji del iz serije avtorskih solo zgodb Laurie Anderson, ki vključuje še »Happiness« in »The End of the Moon«, Dirtday! pa je vrhunec njenega revolucionarnega dela v tem žanru. Laurie v koncertni zgodbi Dirtday! s kritično distanco obravnava politiko, predstavi svoj pogled na družine, dotakne se zgodovine in nameni pozornost živalim. Razkošna zvočna pokrajina, globoke zgodbe in glasba ustvarijo unikatno sliko sveta, ki ga sestavljajo sanje in realnost.

Laurie Anderson je ena najbolj priznanih in drznih ameriških pionirk ustvarjalnosti. Laurie je vizualna umetnica, komponistka, pesnica, fotografinja, režiserka, elektronska umetnica, vokalistka in instrumentalistka. Živi in dela v New Yorku, od leta 2008 je poročena z glasbenikom Lou Reedom, ki je produkcijsko poskrbel za njen zadnji album Homeland (2010). V zadnjih desetletjih je ustvarila več inovativnih in revolucionarnih del, ki so pomembno zaznamovala področja vizualne umetnosti, gledališča in eksperimentalne glasbe.

Laurie Anderson bo v Mariboru nastopila v petek, 1. junija 2012, ob 21.00, v Dvorani Tabor.

Vstopnice so na voljo v Info točkah MARIBOR 2012 v Mariboru in v Ljubljani, na blagajni EPK v SNG Maribor, na vseh prodajnih mestih Eventim in na www.eventim.si.

Napovednik koncerta:

Maribor2012-Laurie_Anderson-Koncert


Povezani članki: