V Ljubljano prihajajo The Kooks

 

The Kooks

Za skok v vroče poletje 3. julija v Kinu Šiška in prvič v Slovenijo prihajajo The Kooks, eden najbolj vročih bendov angleškega kitarskega popa. Četverica kuštravcev iz Brightona bo v katedrali Kina Šiška zažigala tako z novim albumom Junk of The Heart kot seveda tudi vsemi starimi uspešnicami!

The Kooks so septembra 2011 izdali svoj tretji album Junk Of The Heart, ki sledi Inside In/Inside Out prvencu iz 2006 (2. mesto na UK lestvicah) in albumu Konk iz 2008 (1. mesto na UK lestvicah).

»Naš celoten način dela se je spremenil,« pravi pevec Luke. »Nismo več le bend, ki v prostoru zganja hrup. Precej smo napredovali in res sem ponosen na to, kar smo naredili. Na tej novi plošči so elementi vseh vrst glasbe, ki nam je bila kdaj všeč, še vedno pa vsebuje tudi naše korenine. Junk Of The Heart je povsem drugačen album in upamo, da nihče še ni slišal česa podobnega. To je veder album – za predvajanje na soncu … «

Junk Of The Heart torej za zasedbo The Kooks zaznamuje ponovno rojstvo. Nanizali so niz vedrih in čustvenih, pa izjemno melodičnih pop biserov, ki črpajo iz širokega razpona novih vplivov od elektronske glasbe in Rolling Stonesov pa vse do bujnih godalnih kvartetov in hip hopa.

»Zadnje čase poslušam Lykki Li in LCD Soundsystem, ki se mi zdijo res navdihujoči,« pravi Luke. »Zaradi njih hočem narediti nekaj, kar bi bilo res del sedanjega trenutka. Vedno bom imel rad glasbo iz šestdesetih in sedemdesetih, to so moje korenine, vendar mislim, da se pregloboko spustili vanje.«

 

 

 

Karte: 22 EUR v predprodaji; 17,60 EUR (d-š-u); 25 EUR na dan koncerta (karte že v prodaji).  

 

Ob nakupu ali predložitvi vstopnice za festival UF!, cena za koncert The Kooks na blagajni Kina Šiška samo 15 EUR!


 

Povezani članki:

Značke: