Preparty Kyuss Lives! v Orto Baru

Preparty Kyuss Lives!

»Nekoč sem se za eno leto izselil iz puščave. Takoj ko sem začel zlagati stvari iz prve škatle, sem se zavedel, da sem naredil napako.« Tako pravi vokalist zasedbe Kyuss, John Garcia, ki izvira iz kalifornijske doline Coachella in si lasti enega najbolj prepoznavnih glasov v rock n’ rollu. Skupaj z bobnarjem Brantom Bjorkom, basistom Nickom Oliverijem in kitaristom Joshem Hommejem je bil eden od štirih puščavskih najstnikov, ki so postavili temelje sodobnega stoner rocka. Četudi so se vmes razšli, pa je Kyuss ostal v srcih oboževalcev. Garcia in Bjork sta videla, da legende ne morejo umreti. Pridružila sta se še Billy Cordell in Bruno Fevery, ter tako oživela bend pod novim imenom KYUSS Lives! Trenutno so na evropski turneji in med njimi je tudi Slovenija – Kino Šiška, 28. maj.

Da pa ne bo spomin na legendarne komade preveč zaprašen, bo za osvežitev spomina poskrbel Orto bar. Tako se bo v petek, 25. maja v baru vrtela njihova glasba, poleg tega pa še kopica sorodnih si skupin kot so Unida, Fu Manchu, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures, Karma to Burn, Desert Sessions, Orange Goblin, Clutch, … polno mero stonerskega in sludge brnenja bodo pa še dopolnile ostale, tudi nekoliko bolj metalsko usmerjene skupine kot so Baroness, Mastodon, Neurosis, Black Tusk, Howl, Kylesa, City Of Ships, Isis, Rosetta, Tool in še veliko drugih. Ker pa nam je pomembno, da se podpira tudi slovenske izvajalce, se bodo zavrteli tako Carnaval, Broken Lock, Kill Kenny pa še kdo …

Večer, ki bo nostalgičen, a hkrati sodobno in sveže obarvan. Poleg dobre glasbe, pa se bo podelila tudi kakšna brezplačna karta za koncert!

Preparty Kyuss v Orto Baru, 25. 5. 2012

Povezani članki:

Značke: