23 obratov Kluba K4!

V petek, legendarnega 25. maja praznujejo že 23. obrat na časovnici delovanja Kluba K4!

Ob tej priložnosti so sestavili program, ki združuje preteklost , sedanjost in prihodnost: preteklost – z druženjem v samem jedru žive skulpture – zgodovinskem spomeniku, ki se nahaja na območju Kersnikove 4; sedanjost – z dogodkom ELEMENTS w. XHIN v Klubu K4 in prihodnost – s predstavitvami izbrancev Natečaja MLEČNI BRKI!

 

Program je sledeč:

18:00 – 22:00 – Kersnikova 4 – PARKIRIŠČE PRED KLUBOM K4

PREDSTAVITEV IZBRANCEV NATEČAJA MLEČNI BRKI!  

 DJ SET-i & LIVE ACT-i: deep techno / tech-house / dubstep / electro / post punk

Predstavitev Mlečnobrkcev:

– Nik Čebokli

Stik  z glasbo je vzpostavil pri 14-ih, ko je ustanovil starošolski garage rocknroll bend, v katerem je deloval kot vokalist. Ko je prvič stopil v klet na Kersnikovi, je že naslednje jutro kupil svoj prvi MIDI kontroler. Žanrsko se umešča med techno, garage in house…

– Skeletonium

Skeletonium je do elektronike prišel prek klarineta, bobnov in dokončno  pred nekaj leti s programom Ableton. Danes najraje poseže po technu, dubstepu in ambientalnih godbah.

– Christian Kroupa

S produkcijo elektronske glasbe je Christian začel leta 2007. Od drum&bass-a ga je na pota minimalističnemega techna sprva speljal Richie Hawtin, v berlinsko podtalje pa sta ga dokončno potegnila Berghain in hišna založba O-Ton.

– Vuka

Nesojeni ljubljanski dribler Vuka je letos že pošteno zaropotal na Metelkovi in v Firestartersu, odlikuje ga svinčena techno senzibiliteta in poznavalska berlinska selekcija.

Djane sMarty

Martini najstniški začetki z eurodance-om so privedli do techničnega pouka in electro odvodov, ki jim je sledil nakup vinilk in starošolske opreme, s katero se bo predstavila tudi v živo.

Your Gay Thoughts

Live act kolektiv, ki ga sestavljajo člani: Gregij, Fejzo, Mina Fina (video) in Michael Thommas Tarren (besede). Zase radi rečejo, da igrajo post pop.

 

22:00 –  23:00 – Kersnikova 6 – KAVARNA METROPOL

DRUŽENJE V METROPOLU!

 

→ 23:00 – 06:00 – KLUB K4

ELEMENTS w. XHIN: Trdo in pravilno po singapursko!

Trdo in pravilno
XHIN (Stroboscopic Artefacts, Token, CLR), SG
Ulix (Elements, Synaptic)
Schrauff (Elements, Bio-mechanics)
Organon (Elements, Bio-mechanics)

VJ FŠK (Multipraktik)

K4 retro bar
Dojaja (Ago Tela, Consumer Recreation)
Dulash (Gumitwist, Hipoteka)
Ocular (Elements, Bio-mechanics)

Trdo in pravilno po singapursko: Lee Xhin

Naša naklonjenost do techno samurajev sega globoko v devetdeseta, ko je Fumiya Tanaka definiral klavstrofobični in temačni loop techno, ki ga zadnja leta z obsesivno brutaliteto servira, tudi danes najbolj fensi, azijski techno izvoz, Xhin. Singapurski oblikovalec zvoka in producent, svoje glasbene evolucije sicer ni pričel z igranjem violine pri treh letih; pot k detroitskim očakom in technu ga je vodila prek očetove zbirke vinilov z Yellow Magic Orchestra in Kraftwerki na čelu. Vrata v elitno železarno mu je na neizprosni založbi Stroboscopic Artefacts odprl Lucy. Da ne slepomišimo: Xhin ni zgolj možat DJ tool car, temveč tudi razgledan avtor enega najbolj zanimivih elektrončkarskih dolgometražcev lanskega leta, Sword, na katerem petičneže razvaja z igrivo-zajebantskimi Aphexovimi/IDM izpeljankami ter nalomljeno industrijsko lobotomijo. Brez skrbi, za rejverske čeljusti še vedno skrbi s čvrstočo na rigidni serialki Monad in kot LX v zlobnem duetu z Lucyjem. O polnomastnosti njegovih setov se lahko prepričate tako na mega Resident Advisor podcastu, kot tudi v petek, 25. maja, v vaši najljubši kleti!

Na manjšem plesišču bodo v K4 retro baru častitljivo 23. obletnico najbolj elektronske kleti v mestu v nostalgično eklektični maniri obeležili stari in nekoliko manj stari rezidenti.

 

Vstop:

Do 23:00 ni vstopnine!

Klub K4 od 23:00 – 00:00 – 8 EUR / po 00:00 – 10 EUR

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.