Predstavljamo Belgrade Calling 2012

Belgrade Calling Festival 2012

Beograd bo to poletje dobil veliki koncertni dogodek! Lahko rečemo, da gre za največji glasbeni festival v njegovi zgodovini. Potekal bo od 27. do 29. junija 2012, sprejel pa bo lahko do 30.000 obiskovalcev, s samo enim velikim odrom, a bo kot tak prostor za druženje in nastope nekaterih največjih svetovnih zvezd. Lokacija pa bo več kot prekrasna, saj je sredi mesta, a obkroženo z vodo in zelenjem – gre za Ušče. Belgrade Calling 2012 je festival, na katerem boste lahko videli nekatere največje svetovne glasbene zvezde, legendarne skupine, ki bodo nastopile tako z novim materialom, kot tudi s starejšimi uspešnicami. Predprodaja vstopnic se bo pričela v ponedeljek, 9. aprila 2012 na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Sreda, 27. junij 2012
Jessie J je centralna figura v zgodbi o dekletu, katere vzpon je bil zelo vrtoglav in strm. Najprej je bila nevidna avtorica pesmi mnogih svetovnih glasbenih pop glasbenikov, kasneje pa je postala ena najbolj zaželjenih mladih pevk na svetu. Single »Domino« je trenutno na vrhu Billboardove lestvice, po temu ko je z albumom »Who You Are« in singlom »Price Tag« osvojila svet. Nekaj sto milijonov ogledov njenih videospotov na Youtube in nastopi na nekaterih največjih festivalih so najboljši dokaz, da je Jessie J na samem vrhu pop glasbe. Orbital bodo končno obiskali Srbijo in se jih je splačalo čakati! Novi album, novi nastopi, stare himne in štiri svetleče oči, ki bodo žarela ob hipnotičnih ritmih sredi noči na beograjskem Ušču. Example je fant, ki obeta, oziroma že presega vsa pričakovanja. Preko 100 milijonov ogledov na Youtube, več kot milijon fanov na Facebooku niso njegovo edino priporočilo, ampak tudi veliki nastopi, kot tudi britanska turneja po arenah, katere višek bo nastop v londonski O2 Areni. Za dodatno mero skrivnostnosti bo poskrbela tudi skupina presenečenja! Public Enemy imajo tako bogato kariero za sabo, da je skoraj odveč opisovati najvplivnejšo hip-hop skupino! S.A.R.S. – kot se spodobi, so si zaslužili nastop na največjem odru v Beogradu.

 

Četrtek, 28. junij 2012
Ozzy Osbourne bo tudi prvič nastopil v Srbiji. Ob njemu bo gostoval legendarni Slash pri skladbah Black Sabbath, nato virtuozni Zakk Wylde, in pa večni soborec Geezer Butler. The Cult s polno pravico nosijo svoje ime. Po skoraj treh desetletjih močnih rifov, magičnega glasu Iana Astburija in supersoničnega rock’n’rolla, se obeta maja letos tudi nova plošča skupine. Black Label Society  imajo že pravo armado fanov, med njimi številne motoriste, saj srčno predstavljajo svoj način življenja iz New Jerseyja po vsem svetu. Paradise Lost je epska pesnitev Johna Miltona, hkrati pa tudi ena najboljših metal zasedb. Mračnejši, glasnejši in zrejelši bodo predstavili svoj novi album »Tragic Idol«. Satyricon branijo najtemnejše nianse metala – black metal. Norveški tandem Satyr in Frost sta kot prva v tem žanru dosegla velike založniške hiše. Sanatorium prinašajo metal z Juga, v katerem je slišati tudi tradicionalne linije. Skupina iz Makedonije bo otvorila večer, na katerem boste slišali tudi Ozzyja.

 

Petek, 29. junij 2012
Faith No More so se odločili, da bodo nastopili na Ušču in prišli bodo pokazat, kako se nastopa, kot na prvi turneji v življenju! Mike Patton, Billy Gould in ekipa so že poslali svoj poziv, ki se ga daleč sliši. The Darkness niso mračna skupina. Bleščava oblačila v slogu najboljšega rock’n’rolla 70-in in 80-ih spremljajo lucidne vokalne in kitarske vratolomnosti bratov Hawkins. Letos osvajata številne festivale po svetu, tudi Belgrade Calling. Public Image Ltd. so izjemno cenjena skupina. John Lydon, bolj znan kot Johnny Rotten bo med drugimi pesmimi pel tudi »Rise«, kot tudi pesmi s prvega albuma po dolgih letih! To bo res zgodovinski trenutek. The Horrors še vedno niso dali na polico letošnjo nagrado prestižne revije NME za najboljši album, a že morajo pakirati za odhod v Beograd. Da gre res za njihovo leto pričajo festivali, na katerih bodo letos nastopili: Coachela, T in the Park, Benicassim, Sziget in … Belgrade Calling! Ugly Kid Joe je skupina lepega fanta, ki nam je nekoč prepeval »About You«. Whitfield Crane je zbral skupino in se vrnil na sceno in ni idealnejše skupine, ki bo odprla tretji festivalski večer. The Sisters of Mercy bodo poskrbeli za finalni koncertni nastop na festivalu Belgrade Calling. Višek energije na Ušču bo v dobrih rokah skupine, ki ji res pripada nastop tudi po polnoči. In si tudi lahko že predstavljamo, kako glasno bomo ponavljali verz: »I Want More…«.

 

BELGRADE CALLING FESTIVAL /  Od srede, 27. junija, do petka, 29. junija 2012, Ušče, Beograd, Srbija

JESSIE J, OZZY OSBOURNE + SLASH, FAITH NO MORE, PUBLIC ENEMY, PUBLIC IMAGE LTD., THE CULT, THE SISTERS OF MERCY, THE DARKNESS, ORBITAL, THE HORRORS, UGLY KID JOE, PARADISE LOST, BLACK LABEL SOCIETY, EXAMPLE, SATYRICON, S.A.R.S.

BELGRADE CALLING FESTIVAL OD 27. DO 29. JUNIJA 2012 V BEOGRADU Z VRHUNSKIMI IMENI SVETOVNE ROCK SCENE

Uradna spletna stran:

www.belgradecalling.com

Cene vstopnic v predprodaji:

– 27. 6. 2012 – 31,50 EUR

– 29. 6. 2012 – 36,00 EUR

– 28. 6. In 29. 6. 2012 (za dva dni) – 54,00 EUR

– tridnevna vstopnica – 72,00 EUR

 

Predprodajna mesta:

blagajna Hale Tivoli , Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), CUK Kino Šiška, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije…

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com 

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cSYqdIhwfPM[/youtube]

 


 


Povezani članki: