Paradise Lost – Draconian Times MMXI

Paradise Lost - Draconian Times MMXI

2011, Century Media / Dallas

Draconian Times MMXI je posnetek lanskega londonskega koncerta britanskih pionirjev gothic metala Paradise Lost. Na aprilskem koncertu v Forumu je peterka v živo odigrala celotni plošček Draconian Times, ki od izida leta 1995 velja za enega izmed boljših tako v njihovem obsežnem katalogu, kot tudi v celotnem žanru.

Kot je v navadi za koncertne ploščke, vsebinsko gledano Draconian Times MMXI tako sloni na rednih studijskih izdajah in je v prvi meri namenjen fenom skupine. Paradise Lost pred hvaležno in odzivno domačo publiko poleg Draconian Times odigrajo še nekaj bolj znanih komadov z drugih izdaj, recimo One Second in Faith Divides Us, Death Unites Us z istoimenskih ploščkov ter tako ne obstanejo izključno v preteklosti, temveč nudijo vpogled tudi v svoje kasnejše delo. Kljub jasnemu zvoku in tehnično dovršeno odigranih komadih pa plošči manjka vitalnosti oziroma živosti, ki odlikuje druge izvrstne koncertne albume, na primer Metallicin S &M, boljšo dozo Paradise Lost v živo pa se najde tudi na njihovem prejšnjem live posnetku, The Anatomy of Melancholy. Dodaten minus, vsaj pri CD verziji, je primanjkljaj kakršnih koli video posnetkov s koncerta.

V Draconian Times MMXI bodo res uživali le najbolj zagrizeni feni oziroma tisti, ki so se londonskega koncerta tudi v resnici udeležili (in še ti naj si raje omislijo DVD kot pa CD verzijo), drugi pa ne bodo ničesar zamudili, če ostanejo pri studijskih albumih.

Daniel Sheppard

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qUxadoz5ifc[/youtube]

Povezani članki:

Značke: