Macy Gray z novim albumom

Macy Gray

Macy Gray je izdala album Covered – zbirko interpretacij njenih priljubljenih pesmi. Album je produciral Hal Willner, ki je znan predvsem po sodelovanju z Loujem ReedomMetallico in Marianne Faithfull, na njem pa boste našli interpretacije indie rock pesmi – predvsem iz zadnjega desetletja. »To so pesmi, ki bi jih verjetno napisala v kakem drugem življenju,« pravi Macy. Njeni največji oboževalci bodo interpretacije z albuma takoj prepoznali – Macy jih namreč že več let izvaja na svojih koncertih.

Macy si je za predelavo izbrala nekoliko bolj temačne pesmi, kot sta Wake Up skupine Arcade Fire in Teenagers skupine My Chemical Romance. »Večinoma gre za temačne ljubezenske pesmi. Te namreč ponazarjajo moje trenutno razpoloženje. Rada bi pela te hočem-si-prerezati-zapestja-toda-ljubim-te pesmi. Odlično namreč povedo prav tisto, kar bi si želela povedati sama,« pravi.

Povedala je, da jo je za album navdihnila Nina Simone s svojimi predelavami. »Bilo ji je vseeno, kaj si bodo mislili ljudje in kako jo bodo primerjali z drugimi. Preprosto je vzela pesem in jo naredila za svojo. Snemanja albuma sem se tako lotila samozavestno, vedoč, da lahko naredimo karkoli hočemo

Pred Macy je zagotovo plodno leto. Odpravlja se namreč na svetovno turnejo, poleg tega pa bo maja v Cannesu predstavila film The Paperboy, v katerem je zaigrala poleg Johna CusackaZacha EffronaNicole Kidman in Matthewa McConaugheyja.

Z albumom Covered je Macy znova pokazala svojo inovativnost in samosvoj glasbeni slog, s katerim že od svojega glasbenega prvenca iz leta 2000 premika glasbene meje. Občinstvo je tedaj odlično sprejelo njen debitantski album On How Life Is in singel I Try. To pa je bil le začetek njene izjemne kariere, v kateri si je prislužila več grammyjev in MTV-jevih nagrad in prodala več kot 25 milijonov albumov.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: