Low peak Charlie predstavljajo svojo prvo ploščo “Kdo bo komu”

Low peak Charlie

Low peak Charlie

Low peak Charlie bodo 19. aprila v klubu Channel Zero na Metelkovi v Ljubljani predstavili svojo prvo ploščo z naslovom Kdo bo komu. Vabljeni!

Low peak Charlie so primorska zasedba, ki deluje od leta 2009. Band prisega na precej eksploziven crossover rock, v katerem je zaslediti prvine metala, rapa, reggae-ja in funka. V slovenskih besedilih govorijo o pokvarjenosti politike, korupciji in drugih družbenih tematikah. Najbolje delujejo v živo na odru, kjer se pokaže njihova uigranost, groove, pristnost in pozitivna energija.

Fantje so v zadnjem letu so izdali dva singla. Kljub za slovensko sceno nekonvencionalni glasbi so bili na radijskih postajah dobro sprejeti in na mnogih od njih so tudi gostovali v intervjujih. Val 202, Radio Koper, Radio Študent so le nekateri od njih. Preden so ukinili oddajo NLP na RTV Slovenija, so sodelovali v Glasbiatorju, predstavili pa so se tudi v oddaji Effe’s Inferno. V letu 2011 so izdali svoj prvi videospot za skladbo Dol Vas Dam, ki se je predvajal na MTV Adria in se uvrstil na lestvico Domačica.

Aprila izide njihov prvenec z naslovom »Kdo bo komu«. Poslušalce čaka 11 svežih skladb, z značilnimi funky basovskimi vložki, metalsko žagajočimi kitarami in sinkopiranimi ritmi, vse skupaj pa zaokroža neutrudni groove. Energija na albumu je edinstvena tudi zato, ker je bend v studiu glasbo posnel v živo. Album bodo predstavili 19. aprila v Channel Zero na Metelkovi.

Koncertni datumi

19. april – Channel Zero, Metelkova, Ljubljana

28. april – MC Kotlovnica, Kamnik

5. maj – MC Podlaga, Sežana

12. maj – Figa Rock bar, Koper

 

Povezani članki: