Junija se obeta Praznik glasbe

Praznik glasbe

21. junija 2012, na dan poletnega solsticija, se bo v Ljubljani zgodil že drugi slovenski Praznik glasbe. Glasbeniki raznolikih žanrov bodo nastopili na več uličnih prizoriščih v centru Ljubljane ter na območju AKC Metelkova mesto, letos prvič pa tudi v KUD France Prešeren in Kino Šiška ter z živimi nastopi zaznamovali začetek poletja.

Po vzorcu priznanega mednarodnega festivala Fête de la Musique, ki že od leta 1982 poteka v več kot 100 državah in 340 mestih po celem svetu, bodo na ta dan tudi slovenski glasbeniki godli na prostem in na drugih prizoriščih, ki bodo v ta namen (brez plačila) odprta za širšo javnost. Za slovenskim praznikom glasbe stoji skupina različnih organizacij, ki želijo na ta način promovirati slovensko glasbo in poudariti pomen živih glasbenih nastopov. Koordinatorji in producenti so tako tudi letos Agencija Celinka, Društvo Kapa, Slovenski glasbenoinformacijski center SIGIC in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo, pozivamo pa tudi vse ostale organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo z glasbo, da se nam pridružijo!

 

 

Nekaj splošnih informacij o Prazniku glasbe:

– poteka vedno na poletni solsticij, 21. junija;

– poteka na zunanjih lokacijah, nekatere so “organizirane”, nekatere nastanejo spontano;

– se je kmalu po prvi realizaciji letu 1982 razširil v mnogih državah po svetu. Znan je tudi kot Svetovni dan glasbe;

– na njem se lahko predstavijo tako profesionalni kot amaterski glasbeniki;

– dogodki so brezplačni, ravno tako za nastop glasbeniki plačila ne prejmejo.

 

Praznik glasbe na Metelkovi 2012:

Na voljo bodo predvidoma štiri zunanje lokacije oz. odri. Festival bo potekal od popoldanskih ur naprej, da pa bi vse skupaj potekalo v nekem zaporedju in v izogib nevšečnostim s sosedi ipd., se lahko zainteresirane glasbene skupine in posamezniki prijavite na [email protected]. Zaželjeno je, da priložite kratko biografijo, sliko, tehnični rajder in youtube, bandcamp, myspace etc. povezave.

Po koncertih (predvidoma od 22 – 23h dalje) bodo v klubih potekali after partiji z DJ-ji.

 

ROK ZA ODDAJO PRIJAV JE SREDA, 8.MAJ 2012!

 

Organizirali bomo tudi mnoge obfestivalske dejavnosti (projekcije, 2nd hand tržnice, razstave etc. – ideje dobrodošle!). Vabljeni tako glasbeniki, DJ-ji, VJ-ji, umetniki, rokodelci, prostovoljci kot vsi ostali, z dobro voljo in dobrimi idejami, ki bi želeli biti del Praznika glasbe!

V primeru slabega vremena bodo prireditve potekale v klubih. Vabljeni k sodelovanju, prosimo tudi, da sporočilo posredujete vsem, ki bi jih sodelovanje utegnilo zanimati!

www.metelkovamesto.org

Povezani članki:

Značke: