Jelen Live predstavlja IQ MUSIC 2012

IQ Music 2012

IQ MUSIC je novi glasbeni festival v Beogradu, ki ga bodo zaznamovali izvajalci s specifičnim umetniškim izrazom. To se odraža že v samem imenu festivala „Misli s svojo glavo“! Občinstvo bo letos 9. junija 2012 na kultnem koncertnem prizorišču Beograjske Arene uživalo v 10-urnem spektaklu. Festival bo dal priložnost tudi mladim in neuveljavljenim izvajalcem: prijavijo se lahko izvajalci iz celotne regije nekdanje Jugoslavije. Za nastop se bodo izvajalci potegovali z glasovanjem na Facebooku ter na spletni strani IQ MUSIC. Natečaj se uradno pričenja 20. aprila, zato organizatorji vabijo glasbene zasedbe k prijavi.

Glavna zvezda prvega festivala bo ameriški multitalent – umetnik Marilyn Manson, ki je s kombinacijo provokacije in inteligentnih družbeno-angažiranih pesmi postal ikona sodobne alter rock kulture. Marylin Manson v Srbiji še ni nastopil, na koncertu pa bo predstavil svoj novi album “Born Villain”. Smo ga pa zato v Sloveniji že videli in slišali pred leti v razprodanih Križankah, kjer je požel ovacije publike.

Drugo ime je skupina Laibach, ki s sijajno kombinacijo avantgarde, eksperimenta, neo-klasike ter z izvirnimi koncertnimi nastopi nikoli ni razočarala. Laibach so trenutno na turneji, na kateri predstavljajo tudi soundtrack filma Iron Sky. Pričakujemo pa tudi izid dvojnega albuma “Laibach Revisited”.

Med glavnimi izvajalci festivala IQ MUSIC bo tudi britanski house trio Dirty Vegas, znan po megahitu Days go by, ki jim je priboril nagrado Grammy za najboljšo dance skladbo. Trio poznamo tudi po remiksih skladb drugih avtorjev (Underworld, Groove Armada in Ladytron). Z novega albuma “Electric Love” sta bili predstavljeni že dve skladbi: “Electric Feel” in “Changes”.

Pionirji ‘naše’ mračne atmosfere, makedonski Mizar, bodo predstavili novo verzijo balkanskega etna (obdelali so celo staro makedonsko pesem Zajdi, Zajdi) ter tradicijo Bizanca. Na zadnjem albumu Mizar sodelujejo z moškim pevskim zborom Harmosini, ki izvaja bizantinsko duhovno glasbo.

Program festivala bo z osebnim in markantnim zvokom dopolnila še kultna beograjska skupina Block Out.

 

URNIK NASTOPOV

18:00 – 19:00 – zmagovalci natečaja

19:00 – 20:00 – Mizar / Makedonija

20:00 – 21:00 – Block Out / Srbija

21:15 – 22:30 – Laibach / Slovenija

23:00 – 00:30 – Marilyn Manson / ZDA

01:00 – 03:30 – Dirty Vegas sound sistem / VB

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: