Balkan Beat Box prihajajo v Trst

Balkan Beat Box

V bližnjo soseščino prihaja sredi aprila zasedba Balkan Beat Box, ki jo slovenski ljubitelji elektrificiranih svetovnih godb s poudarkom na arabskih in romskih ritmih že dobro poznajo. Dvakrat smo imeli energično ekipo priložnost videti tudi v Ljubljani in nikoli niso razočarali. Zato je novica, da prihajajo v tržaški Teatro Miela zagotova dobrodošla za vse, ki bi jim prav prišla energetsko-glasbena bomba, s katero na vsakem koncertu postreže newyorška zasedba sicer izraelskih korenin.

Tokrat bo skupina predstavila novi album Give, ki je luč sveta ugledal pred slabim mesecem. Saksofonist in uradni hiperaktivec zasedbe Ori Kaplan ga je opisal z besedami »manjši, bolj introvertiran« album, vokalist Tomer Yosef pa kot »najbolj hardcore album doslej«. Kaj to pomeni v praksi? Več elektronske podlage, ostrejši zvok in tekst, na katerega je vplivalo dogajanje v svetu v zadnjem letu; od Arabske pomladi do gibanja Okupirajmo Wall street in vsega vmes.

Komaj torej čakamo, da nam Balkan Beat Box dajo ne samo glasbo, ampak tudi vse, kar pride v paketu na zdaj že legendarnih koncertih zasedbe.

Teatro Miela, Trst // 15. april 2012 ob 21:30 // Vstopnina: 15 €

Povezani članki:

Značke: