Znani zmagovalci predizborov za Rock Otočec 2012

Rock Otočec / foto: Vesmin Kajtazović

Po 10 predizbornih nastopih po Sloveniji za Rock Otočec 2012 (ki bo potekal od 28. 6. do 1. 7. 2012 ob gradu Otočec ob reki Krki pri Novem mestu) so znane doslej izbrane skupine. Prvi predizborni vikend v Gallop Pubu v Ribnici je komisija in občinstvo izglasovalo skupino Foršus, v MC Pekarni v Mariboru pa je bila izbrana skupina Soundtopia. Že naslednji vikend, 3. in 4. 2. so v klubu KMKC Kompleks v Ravnah na Koroškem izbrali skupino Can Of Bees, naslednji dan v ljubljanskem KMŠ pa zasedbo BTK. V Kotlovnici v Kamniku je zmagala skupina Uroš, naslednji vikend, 17. in 18. 2. 2012 pa so v MC Partiot v Slovenskih Konjicah izglasovali Up N’Downs, v lendavski KŠ pa Rollin’ Bastards. 24. 3. 2012 so v koprskem Pubu 33 izbrali še skupino Balkan Rock Gang, v MKC Črnomelj pa El Kachon, minulo soboto, 3. 3. pa še zadnjo skupino predizborov za Rock Otočec 2012 v klubu Rdeča ostriga v Škofji Loki, Eightbomb. 13. in 14. aprila 2012 sledi še veliki finalni izbor slovenskih skupin v novomeškem klubu LokalPatriot.

Omenjene skupine bodo nastopile na res napetem glasbenem soočenju ob budnem spremljanju in ocenjevanju tako komisije, kot tudi občinstva. Skupine se bodo potegovale za nastope na letošnjem festivalu Rock Otočec 2012 in druge glavne nagrade: možnost nastopa na velikem odru Rock Otočca, snemanje albuma s producentom Matejem Gobcem v ljubljanskem studiu Soundgrounded in nastop na italijanskem festivalu Suoni Della Notte 2013 in drugo. Produkcija predizborov poteka v sodelovanju s klubom Mc Patriot iz Slovenskih Konjic.

PREDIZBORNA DNEVA NA HRVAŠKEM

Glede na velik interes za nastop na Rock Otočcu 2012 tudi na Hrvaškem, so tudi za hrvaške skupine organizirali predizborna dneva, ki sta potekala 21. in 22. februarja 2012 v klubu Hard Place v Zagrebu. Prijavilo se je lepo število skupin, ki so se potegovale za glavno nagrado festivala in nastop na velikem odru Rock Otočca. Med skupinami, ki so se prijavile za predizbore, je hrvaška komisija izbrala 9 skupin, končno zmago pa so si na osnovi glasovanja strokovne komisije in zbranih glasov občinstva priborili Džem iz Zagreba. Seveda se kot nastopajoči na Rock Otočcu potegujejo tudi za prvo mesto vseh predizborov 2012 (Slovenija, Italija, Avstrija, BiH, Hrvaška), za kar je nagrada snemanje plošče, nastop na italijanskem festivalu in drugo.

 

VSTOPNICE ZA ROCK OTOČEC 2012 ŽE V PRODAJI PO POLOVIČNI CENI, POSEBEN PAKET S KONCERTOM THE SUBWAYS IN DRUGIMI V KINU ŠIŠKA

Na voljo so že tudi najcenejše vstopnice, ki so v tem času kar za polovico cenejše! Pripravljen je poseben paket, ki vključuje tudi Rock Otočec večer, ki bo 25. Marca 2012 potekal v ljubljanskem Kinu Šiška. Cena vstopnic je zdaj 35,00 EUR za 4-dnevni festival, količina vstopnic je omejena. Na dan pričetka festivala bo cena vstopnic za 4 dni 70,00 EUR.

Cena 4-dnevnih vstopnic za Rock Otočec s koncertom The Subways (in gosti) v Kinu Šiška že 25. 3. 2012 je 45,00 EUR, sam koncert The Subways pa je v predprodaji po 18,00 EUR, na dan koncerta 23,00 EUR. Predprodaja poteka na vseh prodajnih mestih Eventima.

 

DOSLEJ POTRJENI NEKATERI KLJUČNI DOGODKI NA ROCK OTOČCU

Letos že 18. Rock Otočec ki se bo tudi letos odvijal na prekrasni lokaciji neposredno ob gradu Otočec in reki Krki (od 28. 6. do 1. 7. 2012), bo tokrat trajal kar 4 dni. Temu botruje dejstvo, da bo že prvi dan »rezerviran« za rock opero. En temeljnih projektov letošnje Evropske prestolnice kulture je namreč rock opera »Človek z bombami«, ki nastaja v koprodukciji z Anton Podbevšek teatrom. Avtor spektakularne predstave bo vrhunski domači režiser Matjaž Berger. Več novic bo na voljo na:

http://www.antonpodbevsekteater.si/si/novice/?id=269

S posebnim zadovoljstvom pa Rock Otočec najavlja enega najbolj zaželjenih festivalskih bendov – to so Gogol Bordello (punk gypsy dub). Skupina prihaja iz ZDA, nastali pa so leta 1999 in so znani po svojih angažiranih in »divjih« skladbah, kot tudi odlični zabavljači. Ime so povzeli po literatu Nikolaju V. Gogolju.

O ostalih skupinah vas bomo pravočasno obvestili.

 

Več na spletni povezavi, na prenovljeni spletni strani:
http://rock-otocec.com/

 

Poseben kanal z videoposnetki prejšnjih let Rock Otočca:
http://www.youtube.com/user/RockOtocecNM/videos

 

Predprodaja:

35,00 EUR za 4-dnevni festival, količina vstopnic je omejena, na dan pričetka festivala bo cena vstopnic za 4 dni 70,00 EUR.

Cena 4-dnevnih vstopnic za Rock Otočec s koncertom The Subways (in gosti) v Kinu Šiška 25. 3. 2012 je 45,00 EUR, sam koncert The Subways pa je v predprodaji 18,00 EUR, na dan koncerta 23,00 EUR.

 

Predprodajna mesta:

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Kompasove poslovalnice, Kino Šiška, LPP, Collegium,Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli …

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

 

 

Povezani članki:

Značke: