TDB izbrani za festivala Sziget in Terraneo

The Toronto Drug Bust

Zahvaljujoč Slovenskemu tednu glasbe (STG) ( www.stg.si ), ki se je končal v nedeljo, bo skupina The Toronto Drug Bust, v osnovi slovensko-finska naveza, nastopila tako na hrvaškem festivalu Terraneo kot na madžarskem Exitu. Na prvem si bodo oder delili s svetovno znanimi imeni, kot so The xx, The Ting Tings, The Horrors in Anna Calvi, na drugem pa s slavnimi izvajalci, kot so Placebo, The Stones Roses, Hurts, Friendly Fires, Glasvegas, Korn, Paolo Nutini, Noah and the Whale in The Vaccines.

 

NASTOPILO JE 15 IZBRANIH DOMAČIH BENDOV

Nastop TDB v Kinu Šiška je prepričal predstavnike tujih glasbenih festivalov, ki so se v okviru STG mudili v Ljubljani, kjer se je predstavilo 15 izbranih domačih bendov. Za srbski festival Exit so bili izbrani Dandelion Children, za dunajski Waves pa London.

“Že novica, da gremo na Terraneo, kamor sem si osebno pravzaprav najbolj želel in menil, da letos kot bend še najbolj spadamo v Šibenik, saj je res izjemen in nam soroedn line-up, nas je presenetila in razveselila. To je bilo v nedeljo na uradni razglasitvi. Predstavniki festivala Sziget pa so si očitno želeli vzeti malo več časa za razmislek. Prepričan sem bil, da bodo z dvodnevno zamudo sporočili, da v Budimpešto potujejo Neomi. In ko sem dobil klic, da gremo TUDI na Sziget mi, The Toronto Drug Bust, pa RES nisem mogel verjeti. Če bi bil to šport in če bi bili športniki, bi rekel, da bomo dobro zastopali barve slovenske zastave, a rokenrol je univerzalen jezik, ki ne pozna meja držav, zato bom rekel samo to, da bomo dali vse od sebe,” je o izboru TDB za nastop na Szigetu in Terraneu povedal vokalist in idejni vodja benda Izak Košir.

Povezani članki: