Smashing Pumpkins junija z novo ploščo

Smashing Pumpkins

Smashing Pumpkins bodo 18. junija 2012 izdali novo ploščo z naslovom Oceania, ki bo nasledila album Zeitgeist iz leta 2007. Oceania je del širšega projekta Teargarden by Kaleidyscope iz leta 2009, pod katerim bodo Smashingi izdali opus 44 novih pesmi. Album bo produciral frontman zasedbe Billy Corgan.

Peter Katsis, manager skupine The Smashing Pumpkins, je dejal: “The Smashing Pumpkins so ‘Oceanio’ ustvarili kot albumsko izkušnjo in v bistvu gre za izid, ki sledi poti vključitve, da so vsi največji uspehi narejeni za vse oboževalce, da jih le-ti lahko slišijo istočasno. Veseli nas, da je založba EMI naš patner, ki se navdušuje nad projektim prav tako kot mi in je hkrati tudi velik oboževalec Pumpkinsov.”

Sodelovanje EMI in skupine The Smashing Pumpkins sega več kot 20 let nazaj, od izida albuma ‘Gish’ leta 1991.Omenjeni album je ponatis dočakal novembra 2011 skupaj z albumom iz leta 1993 ‘Siamese Dream’. Mike Harris z založbe EMI je dejal: “Navdušeni smo nad podaljšanjem sodelovanja z The Smashing Pumpkins ob izidu albuma ‘Oceania’. Vsi na založbi se veselimo sodelovanja z Billyjem in skupino, saj želimo njihovo vizijo in glasbo čim bolje predstaviti oboževalcem po vsem svetu.”

THE SMASHING PUMPKINS so ustvarili eno najbolj hvaljenih del v glasbeni zgodovini ter prodali več kot 30 milijonov albumov in osvojili številne grammyje. Leta 1988 ustanovljeni v Chicagu so leta 1991 izdali ‘Gish’, vpliven in platinasti prvenec, kateremu so sledili devatkratni platinasti ‘Mellon Collie And The Infinite Sadness’ in štirikrat platinasti ‘Siamese Dream’ ter leta 1998 še platinasti album ‘Adore’. Mnoge uspešnice so definirale ero alternativne glasbe, ki še vedno odmeva na rockerskih radijskih postajah in tako vpliva na nove generacije. Pumpkinsi so se leta 2007 vrnili z izjemnim šestim studijskim albumom‘Zeitgeist’. Od takrat dalje še naprej orjejo ledino z različnimi spletnimi izidi.

www.smashingpumpkins.com

www.facebook.com/smashingpumpkins

www.youtube.com/user/PumpkinsMediaMilitia

http://twitter.com/smashingpumpkin

http://twitter.com/Billy

 

 

 

Povezani članki: