April ponovno v znamenju Orto festa

Orto fest 2012

Vsako leto meseca aprila je Ljubljana bogatejša za glasbeni dogodek, ki vzpodbuja delovanje klubske scene in bogati kulturen utrip prestolnice. Orto bar namreč že 13.leto zapored pripravlja edini mesečni klubski festival, ki bo v mesecu aprilu ponudil kar 18 koncertnih dni na katerem bo nastopilo 28 priznanih slovenskih in tujih glasbenih zasedb.

Festival bodo otvorili legendarni kanadski punk rokerji Hanson Brothers, samo tri dni zatem pa si boste lahko ogledali nastop kalifornijskega rockabilly pozitivca Arsen Roullete. Naslednji vikend pripada slovenski glasbi, prisluhnili boste lahko mešanici kvalitetnega popa in rocka, začeli bomo z Guštijem, naslednji dan nadaljevali s skupinami Evil Eve in Dirtswitch, koncertni vikend pa zaključili s skupino Hiša. Vsi ljubitelji rocka bodo lahko uživali tudi v koncertih skupin Momento, Versus, Avtomobili, Res Nullius in na naših tleh vedno bolj uveljavljenih mladih rock zasedbah: Eskobars, Kill Kenny in Puppetz. Na Orto Fest se vračajo tudi odlični Elevators ter Grega Habič band s svojim izbranim blues jazz programom. V okviru evropske turneje se bo na Orto Festu predstavil tudi eden izmed vodilnih Chillwave izvajalcev, Teen Daze. Pred njim bo nastopil tudi vedno bolj prepoznaven Brothertiger.

Predstavila se bosta tudi domača glasbena izvajalca irske tradicionalne glasbe Beer Belly in Noreia katerih glasbo bomo v Ortu poslušali prvič. Poskrbljeno pa je tudi za ljubitelje trše glasbe. V času Orto Festa se bodo tla zatresla ob zvokih ameriških trasherjev Saviours katere na turneji spremlja zasedba Danava. Norveški posebneži Arabrot vam bodo postregli tudi s komadi z njihovega lanskega izredno uspešnega albuma, na tej turneji pa jih spremljajo uveljavljeni ameriški težki alternativci Mose Giganticus. Slovenski metalcorovci Burn Fuse in hardkoraši Dead by Grace bodo popestrili zadnjo aprilsko sredo.

Orto Fest seveda ne bi bil pravi brez tradicionalnega mesečnega obiska priljubljenih C4, zaključek festivala pa letos pripada skupini Coverlover.

Orto Fest je zamišljen kot vrhunec vsakoletnega koncertnega dogajanja v klubu. Poteka od leta 1999, ko je v začetnih letih trajal en teden, sedaj pa je že nekaj let celomesečni festival, ki poskuša zadovoljiti čim širši glasbeni okus in ponuditi raznoliko in pestro koncertno dogajanje, hkrati pa redno ponujati tudi bogat DJ program. Tako boste po koncertu lahko ob torkih prisluhnili staremu rocku, v sredo bomo vrteli uspešnice iz 90tih, četrtki pa so namenjeni ljubiteljem 80tih.

 

PROGRAM ORTO FESTA 2012

1.4.Nedelja     Otvoritev: Hanson Brothers (Can),  Invasives (Can) Punk Rock

4.4.Sreda        Arsen Roulette (Zda) Rockabilly/R&R

5.4.Četrtek     Gušti (Slo) Pop Rock

6.4.Petek         Evil Eve (Slo) Pop Rock , Dirtswitch (Slo)  Grunge

7.4.Sobota       Hiša (Slo) Rock

11.4. Sreda      Momento (Slo) Rock Versus (Slo)Grunge

12.4.Četrtek    Avtomobili (Slo) Rock

13.4.Petek       Arabrot (Nor) Noise Rock,  Mose Giganticus (Zda) Alternative Rock

14.4.Sobota     Grega Habič Band (Slo) Rock /Blues/Jazz

18.4. Sreda      Beer Belly (Slo), Noreia (Slo) Irska Tradicionalna Glasba

19.4.Četrtek    Eskobars(Slo), Kill Kenny (Slo), Puppetz (Slo) Rock

20.4.Petek       Res Nullius (Slo) Garažni Rock

21.4.Sobota     Elevators (Slo) Funk/ Jazz/ Rock

23.4.Poned.     Brothertiger (Zda), Teen Daze(Can),  Chillwave/Dance/Pop/Electronic

24.4.Torek       Saviours (Zda)   Danava (Zda) Trash&Heavy

25.4. Sreda      Burn Fuse (Slo) Metalcore, Dead By Grace (Slo) Hard Rock

26.4.Četrtek    C4 (Slo) Rock

27.4.Petek       Zaključek : Coverlover (Slo) Pop Rock

Od torka do sobote poteka v Ortu po koncertu reden DJ program, vsaj enkrat mesečno pa goste razveselimo s tematsko izbranim programom  v spodnjem baru. 6. Aprila se tako ponovno obetajo Orto karaoke, 20. aprila pa bomo v baru ob izzidu novega albuma Jacka White-a pripravili White Stripes party. Vsi koncerti se pričnejo ob 22. uri, razen kadar je zasedb več takrat se koncerti pričnejo ob 21. uri.

Več informacij o dogajanju v Ortu boste zasledili na uradni spletni strani: www.orto-bar.com


 

 

 

Povezani članki:

Značke: