Valentinov SPArty, intimno party razvajanje

SPArty

Wellness Orhidelia/Podčetrtek
11.februar 2012
Vstopnina: 33 EUR za prvih 100 vstopnic, nato 45 EUR

Wellness Orhidelia je zagotovo eden izmed najlepših v Sloveniji in tudi širše (o čemer pričajo tudi nagrade, ki jih je prejel), zato si ekipa a la fetish ne bi mogla izbrati boljšega domovanja za njihov nov koncept zabave imenovan SPArty. Tokratna simbioza savnanja, kopanja in vseh drugih oblik razvajanja ter party atmosfere, je imela pridih praznika zaljubljenih in seveda nismo smeli manjkati.

Orhidelio poznamo in nismo niti za trenutek podvomili o njeni odličnosti, zelo pa nas je zanimalo, kako bo neizmerno lep prostor funkcioniral v kombinaciji z glasno elektronsko glasbo in kliantelo, ki jo posluša. Na prvo žogo bi sklepali, da ne gre za najbolj posrečeno kombinacijo in to ne na pamet, saj smo bili na podobnih dogodkih v tujini in so bili pravzaprav samo party-ji v bazenih in savnah z vsem, kar takim dogodkom pritiče. Poleg glasne glasbe, svetlobnih efektov in plesa so seveda tudi negativne plati, kot na primer osebki pod vplivom nedovoljenih substanc in še kaj drugega, kar v Orhidelio zagotovo ne spada. Na srečo je Orhidelia po SPArty-ju ostala taka kot je, mi pa bogatejši še za eno nadvse prijetno izkušnjo.

Včeraj je močno snežilo in vremenske razmere niso najbolj klicale po izletu v, po mnenju ene izmed Ljubljančak na SPArty-ju:«Vukojebino«, Podčetrtek. Vseeno nam je uspelo prigaziti v doglednem času in malce nas je zaskrbelo, da bomo eni izmed redkih junakov, ki smo bili dovolj pogumni za tak podvig. Na srečo nas je bilo ravno dovolj, da ni bilo občutka praznine oz. prenatrpanosti. SPArty ima sicer omejitev 365 vstopnic in po naši grobi oceni je bilo prisotnih kakšnih 100 oseb manj, a vseeno to ni bilo moteče. Prišli smo dovolj zgodaj, da smo si lahko privoščili sprostitev v fantastičnih savnah, ki so se zaradi varnosti (povsem razumljivo) zaprle ob 22h. SPArty je bil sicer že v polnem razmahu. V bazenih so se pozibavali ljubitelji vode, na suhem pa so pogumno plesali vsi ostali. Vmes smo naleteli na simpatičnega Kupida, ki je streljlal svoje puščice ljubezni, artisti in artistke so žonglirali ter počeli vse sorte stvari za popestritev dogajanja, po zraku in vodi so leteli veliki beli baloni v obliki srčkov in nasploh je vladalo intimno, sproščeno vzdušje.

Za glasbo so skrbeli Alex Cvetkov, Danza Macabra in Virgin Helena. Slišali smo v glavnem tech-house in »bolj lagane« različice techna. Tu in tam jih je popestril kak vokal, ki je ob fantastični akustiki prostora z bazenom dobil še dodatno dimenzijo. Glede na vremenske razmere bi se nam sicer bolj prileglo kaj v stilu poletnega Ibiza house-a, kar bi opevalo sonce, morje, plažo, da bi lahko spili enega izmed slastnih koktejlov iz ponudbe in se počutili, kot sredi poletja. Vseeno je glasbena kulisa ustrezno podprla ostalo dogajanje in obenem vzbudila začudene poglede ter tudi kako zavijanje z očmi pri »ne-party« obiskovalcih, ki so se tam očitno znašli povsem po naključju. Presenetljivo, nekateri so vseeno vidno uživali.

Kar se tiče kliantele lahko rečemo, da smo bili prijetno presenečeni predvsem nad njeno kultiviranostjo (ki je na podobnem dogodku v tujini zelo očitno manjkala). Razen kakšnega kozarčka, ki ga je kdo pozabil vreči v koš, ni bilo večjih znakov o pomanjkanju kulture pri obiskovalcih. V splošnem je bilo veliko parov in nekaj skupinic pripadnikov močnejšega spola in veliko manj skupin deklet, kar pa ni imelo negativnega priokusa.

Koncept razvajanja v termah v obliki dogodka z elektronsko glasbo je ekipa a la fetish dvignila na veliko višji nivo, kot smo pričakovali in na nivo, ki je dovolj visok, da upraviči neverjetno lepoto prizorišča. Wellness Orhidelia pa je na drugi strani pridobil publiko, ki morda tja nikoli ne bi zašla, zato je z naše perspektive zmagovalna za vse – še najbolj za obiskovalce.

Tekst: Barbara P.
Foto: Renato Karba

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.