Prisluh™: Borka – Stringy Thingy

Borka - Stringy Thingy

Po tem, ko smo pri založbi rx:tx na prehodu iz lanskega v letošnje leto v digitalno distribucijo poslali t.i. single, z naslovom Stringy Thingy, z veseljem sporočamo, da bo 2. marca 2012 izdaja izšla tudi kot mala vinilna plošča. Tokrat gre za skupno izdajo dveh butičnih založb – domače rx:tx in avstrijske Personal Rec. Naklada te posebne izdaje je omejena, namenjena pa predvsem mednarodni distribuciji.

Borka oz. Borja Močnik je priznan ljubljanski didžej in glasbenik, ki ga poznamo tudi kot organizatorja glasbenih dogodkov, glasbenega kritika in radijskega redaktorja.

Stringy Thingy je tako kot številne druge skladbe zgrajen iz zvočnih fragmetnov, ki jih Borka najde vsepovsod. Neredko pri tem gre za zaprašene obskurne ali drugače pozabljene plošče, s katerih izbere posamezne elemente. Te obdela, zloži v novo kompozicijo in jim doda še nekaj na novo sintetiziranih zvokov.

Na B strani se nahaja remiks skladbe, ki ga je pripravil Josip Klobučar, zagrebški glasbenik, ki je nase opozoril z lasnkim odličnim prvencom Fallback Functions, izdanim pri nizozemski založbi 4Lux.

Stringy Thingy je sicer v obliki digitalnih datotek že mogoče kupiti prek najpomembnejših spletnih glasbenih trgovin (iTunes, Beatport, Juno, Amazon…) ter na Bandcamp strani založbe rx:tx.

Stringy Thingy obenem napoveduje tudi skorajšnji izid malega albuma Borke pri založbi rx:tx. Njegov naslov bo What Sticks.

Povezani članki: