Prekratka švedska poslastica- Axwell

Ambasada Gavioli, Axwell (Foto: Nina Gumzej)

Ambasada Gavioli, Axwell (Foto: Nina Gumzej)

Axwell
Ambasada Gavioli/Izola
3. februar 2012
Vstopnina: 25 EUR v predprodaji, 30 EUR na dan dogodka

Na poti na obalo nas začuda ni odnesla burja, prav tako nismo zmrznili ob čakanju na vstop v klub ob neverjetno nizkih temperaturah in očitno nori klimatski manevri niso prestrašili nikogar, ki bi mu bil Axwell res pri srcu – tako, kot nam. Pred novim letom smo spet imeli polna ušesa naznanil o skorajšnjem zaprtju Ambasade. Stanje je zelo spominjalo na obdobje, ko jo je kupil Mercator, le da so sedaj dodali apokaliptični moment s tem, ko so v igro vključilili Pink Tv in nostalgični dolgoletni ljubitelji izolske lepotice so se glasno zgražali ob možnosti, da bodo iz svetih zvočnikov odslej doneli narodnjaki, zaradi katerih bi se najbrž še Gavioli obračal v grobu. Tresla se je gora, zgodilo se ni nič, saj po zadnjih informacijah Ambasada ostaja pod taktirko ekipe Fetch The Vibe, kar pozdravljamo, saj je daleč najresnejša ekipa za krmilom kluba v zadnjih letih.

Axwellovo gostovanje bi naj bilo poslovilna zabava. Nekakšna apokaliptična zadnja večerja, zaradi katere smo se peljali na obalo z malce težkim srcem. Eddie F, ki je otvoril plesišče, je ustvaril še težje vzdušje in njegova glasbena podoba nikakor ni sovpadala s tem, kar predstavlja 1/3 švedske house mafie. Eddie je bil tak kot ponavadi in žal prav nič po našem okusu. Axwell je začel udarno, kot pač on zna. Njegov set je bil po pričakovanju bolj elektro in trši. Nekaj je kriva njegova vsesplošna usmeritev v zadnjem času, zagotovo pa je imela nekaj vpliva tudi Ambasada, okoli katere že dolgo kroži urbani mit, da tukaj DJ-ji podzavestno vrtijo trše. Seveda je zavrtel tudi široko paleto svojih (ali do Swedish House Mafie) hitov kot so Save the world tonight, I found you in Leave the world behind. Očitno ga je pri nas tudi zeblo, saj je med nastopom pripomnil:”Show some love in this f****g cold place.” Upamo, da je šlo res samo za temperature in ne za njegov splošni vtis o obisku v Sloveniji. Njegovemu nastopu ne moremo očitati veliko, izpolnil je pričakovanja(čeprav je znal včasih še bolj navdušiti), tehnično je še vedno izjemen (neverjetni prehodi so še vedno njegova velika odlika), vendar je bil tokrat veliko prekratek. Dve uri enostavno nista dovolj, da ga lahko začutiš. Angel Anx je prevzel krmilo, vendar nas ni uspel prav dolgo obdržati na plesišču.

S.E.C.R.E.T. Disco, F.Sonik in Alex Cvetkov so skrbeli za Mezzanine. Edini očitek njihovim nastopom je ta, da je bila njihova glasba preveč oddaljena od tega, kar vrti Axwell. Včasih je dobro, da imamo na voljo različnost, ampak je smiselno, da ima sam dogodek rdečo nit, ne pa dva tako različna pola. Vseeno je veliko plesalcev uživalo tako, da ne smemo biti prestrogi.

Tokratni obisk Ambasade je bil najboljši predvsem zato, ker vemo, da ni bil zadnji. Razen manjših težav z neverjetno gnečo pred garderobo (kar smo zaradi velikega mraza nekako pričakovali) in klasičnih težav z gnečo na WC-jih, glede organizacije nimamo večjih pripomb in lahko rečemo samo to : Ambasada, kdaj se vidimo naslednjič ?

 

Tekst: Barbara P.
Foto: Nina Gumzej

Povezani članki: