Vabimo na glasbeni dokumentarec Lemmy

Lemmy

Kino Šiška novo leto štarta kot se spodobi – na najboljšem ohripanem glasu in z naoljeno motorno glavo! Prva slovenska kino projekcija izjemnega glasbenega dokumentarca o ikoni rokenrola, frontmenu benda Motörhead Lemmyju Kilmistru, se bo zavrtela v četrtek, 12. janaurja, ob 19.30 uri.

Lemmy Kilmister je v štirih desetletjih neizmerljivo vplival na glasbeno zgodovino. Celovečerni dokumentarec Lemmy (produkcija 2010) pripoveduje zgodbo o trdoživi rock ikoni, ki pri skoraj 65-ih ostaja živo utelešenje rock ‘n’ roll življenjskega sloga in še naprej uživa, kot bi bil pol mlajši. Film Lemmy vsebuje intervjuje z njegovimi prijatelji, sorodniki, nekdanjimi in sedanjimi člani benda ter občudovalci/ kolegi, med katerimi so Metallica, Slash, Dave Grohl (Nirvana/Foo Fighters), Ozzy Osbourne, Peter Hook (Joy Division/ New Order), igralec Billy Bob Thornton, super zvezda wrestlinga Triple H, Alice Cooper, Mick Jones iz zasedbe The Clash in mnogi drugi.

Film, ki so ga v reviji WIRED poimenovali »čisto zlato«, je svetovno premiero doživel marca 2010 na festivalu filma in glasbe South by Southwest, od tedaj pa po filmskih festivalih po vsem svetu beleži navdušene kritike. Variety je pripomnil: »Lemmy trga,«The Hollywood Reporter pa zapisal:»Ni ti treba biti metalec, da ti je Lemmy všeč.«

Film bo opremljen z angleškimi podnapisi.

Cena vstopnice: 6 EUR.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.