Spletna revija Odzven vabi na rojstnodnevno zabavo

Spletna revija za glasbo Odzven in njen izdajatelj SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center vas vabita na prvo rojstnodnevno zabavo in predstavitev zbornika člankov iz spletne revije o glasbi Odzven – Odzven 2011, ki bo v ponedeljek, 23. januarja, ob 19.30 v Kavarni SEM.

Spletna revija za glasbo Odzven in njen izdajatelj SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center vas vabita na prvo rojstnodnevno zabavo in predstavitev zbornika člankov iz spletne revije o glasbi Odzven – Odzven 2011, ki bo v ponedeljek, 23. januarja, ob 19.30 v Kavarni SEM.

Natanko ob polnoči 1. januarja 2011 je v virtualni svet privekal Odzven. Takrat povsem nova spletna revija o glasbi brez pravega precedensa v domačem virtualnem okolju je začela tipati teren in se obenem spoprijemati z velikimi pričakovanji. V Sloveniji namreč kronično pogrešamo kontinuirano in kakovostno glasbeno publicistiko (obstajajo seveda tudi svetle izjeme, in tem, ki si že leta neutrudno in predano prizadevajo za izboljšanje razmer, ob tej priložnosti izrekamo priznanje).

V prvem letu obstoja smo se trudili pritegniti posameznike, ki znajo kakovostno in poglobljeno pisati o glasbi, reflektirati vse ključne premike predvsem na domači glasbeni sceni in dvigovati zavest o (slovenski) glasbi ter poglabljati izkušnjo poslušanja glasbe. Končali smo z bilanco 90 objavljenih recenzij plošč, koncertov, filmov in knjig, 77 novic v rubriki Žarišča, 14 esejev v rubriki Obzorja, 24 pogovorov, 12 serij mnenjskih besedil izpod peres glasbenih piscev oziroma pišočih glasbenikov. Sodelovalo je okoli 60 avtorjev, ki so napisali približno 260 člankov, podprtih s slikovnimi oziroma avdio-video vsebinami (skupno 506 fotografij ter 35 avdio in video posnetkov).

Odzvenu, vsem sodelujočim piscem, glasbenikom, o katerih smo pisali, bralstvu in vsem, ki jim glasba kaj pomeni, posvečamo tiskani zbornik člankov Odzven 2011. Izdaja na 288 straneh ponuja izbor 47 člankov, ki smo jih objavili v prvem letu obstoja revije.

Izid zbornika in prvo obletnico izhajanja Odzvena želimo proslaviti z vami. Zato vas prisrčno vabimo na Odzvenovo rojstnodnevno zabavo in predstavitev tiskane izdaje Odzven 2011, ki bo v ponedeljek, 23. januarja, ob 19.30 v kavarni Slovenskega etnografskega muzeja – SEM (http://www.etno-muzej.si/sl/muzejska-kavarna).

Vstop je prost za vse, debatirali in zabavali pa se bomo v družbi glasbenikov, med drugimi Tomaža Groma, dua Blue Train, pevke Mojce Art in skupine Relight.

Cilj Odzvena bo še naprej zagotavljati kakovostni glasbi vidno in odmevno mesto v vsakdanjem medijskem boju za pozornost bralcev in poslušalcev. Naj bo njegova tiskana inačica še en kamenček v mozaiku širjenja zavesti o kakovosti domače glasbe. Vzemite ga v roke, podarite ga, posojajte in podajajte naprej. In nas potem ponovno srečajte na internetu, kjer bomo nadaljevali z objavami.

Naj odzvanjajo dobre besede o dobri glasbi!

Povezani članki: