Robert Jukič predstavlja novi videospot

Robert Jukič

Robert Jukič je bil v 2011 izredno aktiven. Poleg nastopanja na domačih in tujih odrih s svojimi zasedbami ali kot spremljevalni glasbenik mu je uspelo v lanskem letu to, kar je storil že v letu 2009: izdal je dve zgoščenki. “Dobrote iz skrinje zarote” (Celinka) je zgoščenka, na kateri se je posvetil raziskovanju blues, folk, country zvokov in western filmov. K sodelovanju je povabil vrsto izvrstnih izvajalcev iz različnih svetov in po besedah strokovne javnosti ustvaril enega največjih presežkov lanskoletne domače produkcije. Njegova druga lanskoletna izdaja “Operation Charlie” (Dit’e’nat) je sinhrono raziskovanje in pripovedovanje gangsterske zgodbe skozi zvok jazza in je prav tako požela pohvale v strokovni javnosti.

A Robert kljub uspešnemu preteklemu letu ne počiva. Praznični dnevi so za nami in Robert nam v novem letu predstavlja video za skladbo “Oj moj brat”. Po uspehu skladbe “Trese se trese” nas Robert in banda sprašujejo kje smo bili ter, ali je bilo hudo. Video je tudi dokaz, da je zasedba “Robert Jukič in Kramp” ena najbolj udarnih in energičnih zasedb na domačih tleh, kar dokazujejo na koncertih, prav tako pa je to bilo moč slišati v oddaji Izštekani na Valu 202.

V videu uporabljen avdio in video zapis je iz premierne predstavitve zgoščenke “Dobrote iz skrinje zarote” na lanskem festivalu GodiBodi v Ljubljani. V ospredje je poleg skladbe in zasedbe z svojim delom postavljen tudi Miha Perne, čigar spretno roko gledamo v videu, kako doživlja koncert in ga prenaša na papir.

Sama zgoščenka je bila deležna izjemnih kritik strokovne in laične javnosti, od izida v aprilu 2011 so jo Robert Jukič in Kramp predstavili na različnih festivalskih in klubskih odrih v Sloveniji in Avstriji. V januarju jo bodo predstavili na treh koncertih. Ljubljanski nastop v Cankarjevem domu (24.1.) bodo po Robertovih besedah tudi posneli, kot so posneli že par dosedanjih nastopov, kar pomeni, da lahko v kratkem pričakujemo izid koncertne zgoščenke zasedbe. Nastopili bodo še na Bledu (14.1.) in v Idriji (28.1.).

 

Nastopajoči:

Tonč Feinig – glas
Robert Jukič – kitara, glas
Andraž Mazi – kitara, glas
Sergej Ranđelović – boben, glas
Metod Banko – glas

Miha Perne – ilustracija

snemalci: Luka Umek, Maja Ajdič, Ana T. Kus

montaža: Tina Šulc, Robert Jukič

snemalec zvoka: Jernej Černalogar

obdelava zvoka: Tonč Feinig

fotograf: Bojan Stepančič

Robert prav tako napoveduje predstavitev novih skladb, ki naj bi se stilsko navezovale na lanskoletne “Dobrote iz skrinje zarote”, a za enkrat še noče izdati imena povabljenih k sodelovanju. Za enkrat nam je bil pripravljen izdati le delovni naslov “Ljubezen in smrt”. Poleg tega Robert zaključuje tudi novo nadžanrsko zgoščenko (prvo nadžanrsko zgoščenko “Radio” je predstavil leta 2009, na njej je sodelovalo preko 30 glasbenikov iz 7 držav), na kateri sodeluje preko 50 glasbenikov iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Slovaške, Avstralije in Irana. Na njej raziskuje in prepleta glasbe sveta, jazz, klasično glasbo, itd.

Robert Jukič bo nastopil v Klubu Cankarjevega doma, 24.1.2012 ob 20.30!

Več informacij o njegovem delu in koncertih najdete na www.robertjukic.com

 

www.celinka.si

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.