Punk Rock Holiday 1.2: Potrjeni The Toy Dolls in MxPx Allstars!

Punk Rock Holiday 1.2

Kultni The Toy Dolls se vračajo v Slovenijo! Po izrednem odzivu občinstva na Šklabfestu 2009, so celo sami izrazili željo, da bi nastopili na njegovem nasledniku.

Michael Algar je leta 1979 ustanovil skupino, ko se je pojavil drugi val punka, ta pa je na začetku štela štiri člane – poleg stalnega trojčka, kot skupino poznamo še danes, je skupina imela še pevca. Kmalu pa se je Algar izkazal kot perfekcionist, zato je raje sam prevzel tudi vlogo frontmana.

Skupina je imela zanimiv začetek k slavi, saj je naklado prvega singla „Tommy Kowey’s Car“  financiral lokalni poslovnež, nakar so v samozaložbi uspeli izdati ploščo „The Toy Dolls EP“.

Leta 1982 so dobili prelomno priložnost, ko so kultne Angelic Upstarts spremljali na njihovi koncertni turneji, istega leta pa so posneli tudi „Nellie The Elephant“, katere studijska verzija je leta 1984 pristala na četrtem mestu UK Top 5 Chart Hit, kar je bil za skupino kova The Toy Dolls skoraj nepredstavljivo, saj so podobne uspehe v tistih časih v konzervativni Angliji lahko beležili le še Sex Pistols.

Leta za tem so minila v menjavi članov v skupini, saj je Algar težil k popolnosti kar se tiče uigranosti skupine in odrskega nastopa, njegov duh deloholika pa ni dal miru, da bi skupina stala in tako je v različnih menjavah članov skupina posnela več singlov, albumov, odigrala kar nekaj turnej in se pojavljala na TV nastopih.

Leta 1997 se je tako Algar naveličan odločil sprostiti in se za nekaj časa kot basist pridružil skupinama Dickies in The Adicts na njihovih turnejah, a mu ustvarjalni duh ni dal miru in tako je leta 2003 ponovno nabiral člane za zasedbo. Album „Our Last Album?“ je bil odlično sprejet pri oboževalcih in skupina se je odpravila na enoletno turnejo, na kateri je posnela tudi DVD „Our Last DVD?“, skupini pa se je pridružil bobnar Duncan Redmonds, poznan tudi po svoji matični zasedbi SNUFF in skupina je tako dobila nov zagon za ustvarjanje in koncertiranje ter najpomembnejše – osrečevanje milijonov oboževalcev po vsem svetu. V Tolminu bodo premierno predstavili novi album „The Album After The Last One“.

Pop punk band iz Bremertona, Washington, ustanovljen pod imenom Magnified Plaid je leta 1992 začel uspešno zgodbo, ki jo danes poznamo pod imenom MxPx. Srednješolci, navdihnjeni s kalifornijsko punk rock, skate punk in hardcore sceno in bandi kot so Descendents, NOFX ter Black Flag, so kljub svojim rosnim letom zadevo vzel resno in še pred prvim koncertom je bil zaradi kvote vaj pevec Mike Herrera ob glas. Klub temu so na koncertu pritegnili pozornost založbe Tooth & Nail in dobili pogodbo za snemanje albuma. Tako so pod omenjeno založbo izdali dve zgoščenki še v času srednješolskih let.

Band je počasi rastel in do leta 2012 izdal devet plošč. V vseh teh letih obstoja pa je trio našel veliko časa, ki ga je namenil konstantnim turnejam. Tako so svet večkrat obkrožili sami, v podpori  s kakšno drugo skupino, ali v paketu dobro poznanem kot Warped Tour, kjer smo jih mimogrede lahko videli tudi v Ljubljani skupaj z Bad Relgion, NUFAN in drugimi…

MxPx so band, ki bi ga na prvo žogo lahko stlačili v koš z Blink 182, vendar je razlika v tem, da so MXPx ostali zvesti svojim oboževalcem, saj se niso obremenjevali, kaj glasbena industrija narekuje tako zvokovno, kot stilsko. Nenazadnje so MxPx v dvajsetih letih obstoja prodali več kot 2,5 milijona albumov, kar torej kaže, da stvari obvladajo!

 

Pozor! Cenejše vstopnice so na voljo samo še do konca januarja!

 

Cene vstopnic:
15.12.2011-31.1.2012: 54 €
1.2.2012-30.4.2012: 59 €

Fan paket:
1.1.2012-30.4.2012: 64 €

Fan paket vsebuje festivalsko vstopnico in festivalsko majico, količina pa je omejena! Fan paket lahko naročite samo prek spletne trgovine.

Predprodajna mesta:
Spletna trgovina Punk Rock Holiday: www.punkrockholiday.com/shop/

Ljubljana:
MADNESS, Trubarjeva 16, Ljubljana
MADNESS, Gradnikove Brigade 33, Nova Gorica
Gala hala, Metelkova mesto: (na prireditvah: www.galahala.com)

Zagreb/Hrvaška:
Dirty Old Shop, http://www.dirtyoldempire.com/shop

Spletne povezave:
Uradna spletna stran festivala
Facebook stran
Facebook dogodek

Povezani članki: