Privid™: Nula Kelvina – Kdo ve

Nula Kelvina

Kdo ve je naslov novega singla skupine Nula Kelvina, ki je konec lanskega leta izdala svoj prvenec ‘Možgani na paši’ (Celinka, 2011) in se s prvim istoimenskim singlom uspešno predstavila slovenski publiki. Pesem Kdo ve s preprostim vendar učinkovitim besedilom nam ponovno spodbuja k razmišljanju o sebi in lastnih vrednotah. Kaj je res in kaj ne?

Večne vprašanje vsakodnevnega življenja so skupaj z režiserjem Markom Bratušem vizualizirali v videospotu, ki ponovno nosi izrazito signaturo Nule Kelvina. Z Bratušem so se člani skupine že prej srečali in sicer ob nastajanju odlične ‘Smaall Tokk za Predsednika’, ki je bila pred kratkim izbrana kot popevka tedna na Valu 202.

Novi videospot kot pravo posebnost vključuje interpretacijo besedila za gluhe in naglušne (kretanje), ki ga izvaja Katja Krajnc,  profesorica defektologije v osnovni šoli  Zavoda za gluhe in naglušne ( ZGN) v Ljubljani. Je zelo inventivna,  saj  nekatere besede ( npr. pilates, ki sicer ni standardna beseda v slovarju znakovnega jezika) pokaže na duhovit in izviren način. V njeni šoli kretanja sta bila tudi Klemen in Marko, ki sta se v tej veščini preizkusila v refrenih.

Pa še to: Spot ima brata dvojčka, v katerem je Katja s kretanjem  v prvem planu, fantje iz 0K  pa poplesujejo v malem okencu za tiste, ki ne razumejo jezika gluhih in naglušnih.

VSI DRUGAČNI, VSI ZA NULO KELVINA!

Kdo ve:
Glasba: Marko Boh
Besedilo: Marko Boh
Priredba: Klemen Kotar, Jure Rozman

Fotografija:
Peter Zakrajšek

Povezani članki:

Značke: