Klub LokalPatriot ob svoji 12. obletnici prireja številne aktivnosti

Elvis Jackson

Klub LokalPatriot, osrednji kulturni producent v dolenjski regiji, praznuje dvanajsto obletnico delovanja. Ob tej priložnosti Klub pripravlja različne dejavnosti v počastitev zavidljive obletnice.

Rojstnodnevni teden bomo otovorili v torek, 10.1.2012 ob 19.00, z odprtjem razstave ‘Igra barv‘. Mlado umetnico, Katjo Pust, slikanje pomirja in jo navdaja z novo energijo; vsaka strela, zvezda, sonce ji predstavljajo izziv, katerega ji pomagajo premagati čopiči in barve. Razstavljene slike so le košček njenega življenja in dokaz, da lahko naravo ujameš v nekem trenutku, polnem spominov, ki traja.

V četrtek, 12.1.2012 ob 21.00, bosta v Klubu LokalPatriot ekskluzivno nastopila novomeška glasbenika Tomislav Jovanović in Davor Klarič. Tokac in Davor Klarič sta prvič sodelovala na prvi in edini plošči skupine Mercedes bend; Bela ptica. Po skoraj 20-ih letih samostojnih karier, se bosta zopet združila in zaigrala, ter poskušala narediti retrospektivo njima najljubših svetovnih songov, štiklov, komadov. Vabljeni na predigro za veliki koncert Dan D, ki se končno spet vračajo domov v Novo mesto!

V petek, 13.1.2012, se bomo mudili na dveh lokacijah. Začeli bomo ob 18.00 v Klubu LokalPatriot z pogovornim večerom, naslovljenim Zatožna klop, kjer bomo gostili direktorja Zavoda LokalPatriot, Andreja Krštinca. Namen pogovornega večera je osvetliti delovanje Kluba na začetku in danes, razmisliti o morebitnih izboljšavah ter spregovoriti o mladinskih politikah na splošno. Pogovorni večer je namenjen predvsem tistim, ki bi radi tudi Zavodu predlagali nove projekte, partnerstva ali pa podali svoje mnenje o delovanju. Večer bomo nadaljevali z otvoritvijo kiparske instalacije Romana Slekovca v Galeriji Simulaker (20.00). Avtor razstavlja serijo asemblažev, izdelanih iz starih zavrženih vratnih kril: slednja se preobražajo v dramatično likovno polje, ki omogoča razvijanje konkretne asociativne pripovedi, gledalcu pa haptično in taktilno izkušnjo skulpturalnega objekta. Slekovčeva vrata postajajo neke vrste simbolna zareza med »in« ter »out,« med sprejemljivim in konfliktnim; preobražajo se v nosilce pripovedi, s katerimi Slekovec problematizira svoj odnos do družbenega, do ideologije, posredno pa tudi do pozicije lastnega ustvarjanja.

Za zaključek rojstnodnevnega vikenda, Klub LokalPatriot napoveduje koncert skupine Elvis Jackson, ki bo v soboto, 14.1.2012 ob 21.30. Primorska skupina Elvis Jackson nas priredila nepozabni adrenalinski rock spektakel, na katerem vam bodo najbolj izpostavljeni domači punk rokerji postregli z zabavnim, energičnim in tehnično dovršenim nastopom.

Praznujte z nami že dvanajsto obletnico delovanja Kluba LokalPatriot in se udeležite našega rojstnodnevnega programa.

Povezani članki:

Značke: