Igraj Slobodno! free download EP

Bernays Propaganda - Igraj slobodno!

Domača neodvisna založba Moonlee Records je v sodelovanju z makedonsko Napravi Zaedno izdala svojo prvo izključno download izdajo. Igraj Slobodno! EP je zbirka remiksev in priredb pesmi Bernays Propagande, pod katere so se podpisali Mark Heaney (Gang of Four), Zea (pevec The Ex ), Bei the Fish ft. Ida Lollobrigida, Sethstat, Anomalia Nativa, Fresh (ex-Suns, Bernays Propaganda), Duke B. in Mindless Violence.

Igraj Slobodno! EP je žanrsko raznolika kompilacija, ki predstavlja glasbo Bernays Propagande v povsem novi perspektivi. Igraj Slobodno! EP je download-only izdaja, ki je povsem brezplačna. Pretoči in zaigraj – svobodno!

Igraj Slobodno! EP si lahko snamete z naslednje povezave:
http://moonleerecords.bandcamp.com/album/igraj-slobodno

 

Več o izdaji:

Pred petimi leti se je v Skopju, Makedonija, pojavila nova skupina izivalnega imena Bernays Propaganda, za katero so se skrivali prekaljeni mački podzemne glasbene scene. Pet let kasneje imajo Bernays Propaganda za seboj dve odlični dolgometražni plošči – Happiness Machines (2009) in My Personal Holiday (2010), pol ducata evropskih turnej in stotine koncertov širom Evrope, s katerimi se je skupina dodobra uveljavila na neodvisni evropski glasbeni sceni. Skupino odlikuje energičen plesni post-fpunk, pokončna družbeno angažirana drža, iskren in brezkompromisen pristop ter zlasti neumorno koncertiranje.

Za svojo peto obletnico je Bernays Propaganda v sodelovanju z založbama Napravi Zaedno in Moonlee Records pripravila svojevrstno presenečenje in darilo svojim sedanjim in bodočim fanom. Igraj Slobodno! EP je zbirka remiksev in priredb pesmi Bernays Propagande, pod katere so se podpisali Mark Heaney (Gang of Four), Zea (pevec The Ex ), Bei the Fish ft. Ida Lollobrigida, Sethstat, Anomalia Nativa, Fresh (ex-Suns, Bernays Propaganda), Duke B. in Mindless Violence. Igraj Slobodno! EP je žanrsko raznolika kompilacija, ki predstavlja glasbo Bernays Propagande v povsem novi perspektivi. Izgleda, da se njihova glasba zlahka prilagodi različnim glasbenim izrazom in s tem uspešno posreduje njihovo sporočilo različnim publikam, kar odpira številne nove možnosti za prihodnost. Igraj Slobodno! EP je točno to, kar pove že samo ime – manifest odprtosti in svobode v glasbi. Igraj Slobodno! EP razbija stereotipe o angažirani uporniški glasbi, ter dokazuje, da se lahko ideje in sporočilo prenašajo z glasbo ne glede na žanr. Igraj Slobodno! EP je izključno download izdaja, ki je brezplačna. Pretoči in zaigraj – svobodno!

ANOMALIA NATIVA je drum’n bass / dub step skupina iz Skopja, Makedonija. Mlad, svež in brihten bend s svojevrstnim pristopom k ustvarjanju glasbe.

DUKE B (Duke Bojadziev) je makedonski skladatelj in glasbeni producent ter pianist, ki živi in ustvarja v New Yorku. V svoji bogati karieri je Duke B sodeloval s številnimi glasbeniki: David Byrne, Cyndi Lauper, Angela McCLuskey, Karen Elsen White in Paul Cantelon, Telepop Music…

FRESH je Saša Pavlović, ki je bil v 80’ in 90’ basist kultne makedonske indie skupine Suns. Poleg tega je igral bas tudi na prvencu Bernays Propagande – Happiness Machines.

BEI THE FISH je elektro-teatralni pop z alienskim prizvokom, ki predstavlja edinstveno fuzijo akustičnih inštumentov, elektronike in modernih vzorcev. Gostujoči vokal je prispevala Ida Prester, razvpita pevka Lollobrigide.

MARK HEANEY je bobnar kultnih Gang Of Four. Poleg tega je Heaney igral, snemal in sodeloval s številnimi priznanimi glasbeniki in producenti, npr. Badly Drawn Boy, Klaxons, Shitdisco…

ZEA je (Arnold De Boer) breakpop mono iz Amsterdama. Ko ni na turneji širom sveta kot ZEA, je najverjetneje na turneji širom sveta kot pevec skupine The Ex.

SETHSTAT je najstarejši še živeči makedonski jazz bend, ki v svojem ustvarjanju združuje modernejše in bolj urbane pristope z vplivi iz tradicionalne glasbene zaklednice. Uporaba ljudskih ritmov, melodij in motivov je zgolj podlaga za ustvarjanje vedno novih zvočnih podob.

MINDLESS VIOLENCE je hard core punk bend iz Skopja, Macedonija. Mladi, pametni in prekleto besni.

Seznam komadov:

1. Anomalia Nativa – My Personal Holiday

2. Bernays Propaganda & Duke B – Fakt

3. Fresh – Yuppie left (Remix without thinking)

4. Bei The Fish feat. Ida Lollobrigida – Bez Prevod

5. Mark Heaney – Buldozer

6. Zea – I Care Not To Know

7. Sethstat – Buldozer

8. Mindless Violence – Ovoj Den Da Pomine

 

 

 

www.moonleerecords.com

moonleerecords.bandcamp.com

Povezani članki: