Dirty Skunks praznujejo 10. obletnico

Dirty Skunks praznujejo 10. obletnico

Dirty Skunks februarja obeležujeta 10 let obstoja in neprestanega delovanja. Že njun prvi koncert je takoj nakazal, da ne mislita biti zvezda enodnevnica in zagotovo ne mislita biti malenkostna in picajzlasta. Tako se je 6. 2. 2002 v Ortu dogodil Orto metal fest No.1, ki je obiskovalce pogostil z bendi Sarcasm, Expulsion, Nabiska in Distortion. S svojo vztrajnostjo sta do sedaj organizirala že preko 300 dogodkov, ki so se raztezali vse od thrash, death, black, prog metala, preko hardcora in punka. Zagotovo ne bodo pozabljeni dogodki, ko je Orto bar pokal po šivih na koncertih z nazivom Drunk in public, kjer so oder zavzeli takrat še srednješolski melodični punkrockerji (Backstage, Leaf-Fat, Golliwog, Not Looking Pretty, Low Value,…) in nastopi legendarnih skupin kot so Hatebreed, D.R.I., Parkway Drive, Benediction, Agnostic Front, Strung Out, Nargaroth, Bane, Napalm Death, Cynic, Saxon, Raised Fist, Suffocation, SNFU, Cult of Luna, Inquisition… 

Dirty skunks sta tako v desetih letih vzgojila novo generacijo ljubiteljev trdih, temnih, raznolikih in intrigantnih žanrov, stare mačke pa pogostila z že uveljavnimi imeni in novim valom mladih, nadebudnih skupin. S pomočjo Dihurčkov je slovenska glasbena scena zagotovo pridobila na raznolikosti in kakovosti, kajti nista skrbela le samo za poslušalce, priložnost sta dala tudi mladim bendom, da pokažejo publiki, česa so zmožni.

Tako vas Dihurčka ob njuni desetletnici v petek, 3. februarja vabita v Kino Šiška, kjer se bosta z brezplačnim glasbenim večerom zahvalila vsem svojim podpornikom in poslušalcem.

Nastopajoči:

VULTURE INDUSTRIES + HOEST (Taake) – Norveška metal skupina, ki nas je zelo pozitivno presenetila in s katero smo takoj postali osebni prijatelji. To bo njihov res ekskluziven koncert s posebnim gostom Hoestom iz Taake. Pričakujemo lahko mešanje komadov Vulture Industries s Taake in še poseben poklon Devil Doll.

http://www.vulture-industries.net/

http://www.myspace.com/vultureindustries

TRULA KOALICIJA – Srbski punkerji stare šole. Obilica humorja in kontraverznosti.

http://www.myspace.com/trulakoalicijapunk

SWEET SORROW – predstavnik domačega metala.

http://www.sweet-sorrow.com/

http://www.myspace.com/sweetsorrowslo

BACKSTAGE – predstavnik domačega punkrocka

http://www.myspace.com/backstageband

DEAD DILDO DROME – predstavnik domačega newcomer banda.http://www.myspace.com/deaddildodrome

+ RAZSTAVA večine plakatov in letakov (okoli 300 razstavljenih kosov)

+ Dirty Skunks, On-Parole merch! (plus merch od nastopajočih bendov)

VSTOPNINE NI!

Prednost do brezplačne vstopnice imajo predvsem osebe iz Dirty Skunks mailing liste. Če še niste na mailing listi, se še vedno lahko pridružite in si tako zagotovite brezplačno vstopnico. To storite prek povezave: http://www.dirtyskunks.org/slo/mailing/mailing.html – ko se boste priključili mailing listi, prosim počakajte dan ali dva na povabilo na obletnico (dobite prek elektronske pošte). Kar bo ostalo vstopnic, bodo podeljene preko internetnih portalov ter na večer dogodka v Kinu Šiška.

Pridružite pa se tudi naši FB skupini, kjer boste lahko spremljali vse naše dogodke: http://www.facebook.com/groups/5194731 5309/

FB event: http://www.facebook.com/events/306574736050757/

Časovnica sledi!

Povezani članki:

Značke: