Branko Djurić – Djuro – Traktor, ljubezen in rock’n’roll

Traktor, ljubezen in rock'n'roll

V kinematografih si že lahko ogledate najnovejši filmski izdelek Branka Djurića – Djura z naslovom ‘Traktor, ljubezen in rock’n’roll’. Če ste med tistimi, ki ste film že videli, ste si najverjetneje zapomnili tudi glasbo, ki je prisotna v filmu! 

Glasba je že v samem naslovu filma ‘Traktor, ljubezen in rock’n’roll’. Da pa ne bo ostala ‘samo’ tam, lahko dve skladbi iz filma slišite tudi že na slovenskih radijskih postajah. Gre za skladbo ‘Kobilje Blues’, prekmursko narodno skladbo ter skladbo ‘Kendžo Vandžo’, avtorsko delo Branka Djurića – Djura. Obe skladbi v filmu izvaja Breza, lik, ki ga je upodobil Djuro. 

Gre za muziko iz časov, ko je bilo, posebej na podeželju, znanje angleščine eksotika, in je bilo za sanjarjenje o blišču na drugi strani železne zavese dovolj že bolj ali manj spretno oponašanje angleških besed ob akordih prve električne kitare na vasi. Sveže pečeni navdušenec nad Rock’n’Rollom se posluži glasbe, da bi vzbudil pozornost pri vaški lepotici, ki pa je že mislila, da je z odhodom iz Švice zanjo r’n’r obmolknil … 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.