Vava z albumom Cinemascope Blues

Vava z albumom Cinemascope Blues

Vava z albumom Cinemascope Blues

Cinemascope Blues je zadnji album iz serije Vavinih ambientalov. S tem longplayem Vava zaključuje emocionalni opus s katerim je zadnjih pet let dnevno beležil svoja stanja skozi lasten instrumentalni slog.

Na novem albumu se Vava odreka zgodbam in se v popolnosti posveča zgolj glasbenem delu. Cinemascope Blues vsebuje osem tem, skozi katere teče crossover filmske glasbe in bluesovskega kitarskega ugodja. Album je, prav tako kot njegova predhodnika (Soundtrack, Poljubac je izdaja), posnet na 4-kanalni analogni trak. Za produkcijo sta odgovorna Matej Zec in Vava. Cinemascope Blues bo izšel tudi kot vinil, ki bo vseboval geslo za download albuma v digitalni mp3 obliki – s tem bo album postal tudi prvi tovrstni proizvod na Hrvaškem.

Prvi single iz albuma je edina neavtorska tema, poznana tradicionalna skladba Amazing Grace, za katero je bil v londonskem Camdenu posnet tudi videospot.

Trilogijo albumov, ki se je začela z albumom Soundtrack, zaokrožuje uspešno sodelovanje z oblikovalcem Mladenom Stipanovićem, avtorjem ovitka Vavinega novega albuma.

Vava se v februarju naslednje leto odpravlja tudi na 18 mesecev trajajočo turnejo Absolutely Uncool&Charmless.

Vava – Cinemascope Blues je že v prodaji!

Album si lahko zagotovite tudi na spodnji povezavi:
http://www.dallasmusicshop.com/album/domaci/vava/cinemascope-blues/6874/

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.