Vabilo na INNI – Sigur Rós koncertni film

INNI – Sigur Rós

Kino Šiška vas v sredo, 14. decembra, ob 19.30 uri vabi na filmsko projekcijo INNI – Sigur Ros koncertni film. Inni je drugi koncertni film benda Sigur Rós, ki sledi izjemno cenjenemu Heima iz leta 2007.

Medtem ko je prvi film z zagotavljanjem geografskih, družbenih in zgodovinskih pogledov na njihovo zunajzemsko glasbo zasedbo umestil v kontekst njihove domovine, Islandije, se Inni prav poživljajoče osredotoča zgolj na nastope benda, ki jih je umetniško in intimno zabeležil francosko-kanadski režiser Vincent Morisset (avtor filma Miroir Noir o Arcade Fire). Inni v prepletu arhivskih materialov prvih desetih let obstoja zasedbe z včasih koprenasto svetlobo, včasih pa izčrpavajoče intenzivnimi koncertnimi posnetki ponudi prepričljivo pripoved o enem najbolj slavljenih in vplivnih rock bendov zadnjih let.

»Presunljivo, s čustvi prepojeno … vznemirljivo zlitje sreče in trpljenja … poslušalca odpelje v stanje skoraj nebeške zamaknjenosti.« Justin Chang, Variety (iz dveh člankov) 

»Nemški ekspresionizem na tripu … neke vrste izgubljeni artefakt … naravnost iz Sna kresne noči … v celoti uspe.« Todd Brown, Twitchfilm

»Uročljivo.« T’Cha Dunlevy, Montreal Gazette 

»Srhljiva eterična narava podob, ki se mešajo z zvoki iz drugega sveta, vas bo s svojo intenzivnostjo očarala, hkrati pa odvedla na drugo raven obstoja. Pustite glasbi, da vas preplavi, prepustite se religiozni izkušnji na platnu in vse svoje prijatelje spreobrnite v ljubitelje te edinstvene izvirne glasbe.« Jared Mobarak, The Film Stage

»Mrakobno čudovito.« Cyn Collins, City Pages

 

http://cinemapurgatorio.com/movies/inni

“Opozarjamo vas, da so med posnetki živega nastopa zasedbe Sigur Rós uporabljene stroboskopske luči in utripajoče podobe.”

Cena vstopnice: enotna cena 6 EUR

Povezani članki: