Sell Out praznujejo 10. obletnico

Sell Out / foto: Žiga LovšinZačetki delovanja Ska-Punk-Reggae skupine Sell Out iz Kočevja segajo v leto 2001, ko so se nekega sobotnega jutra zbrali štirje fantje in se odločili, da pričnejo glasbeno pot. Nekaj časa so delovali pod imenom ”No Comment”, zatem pa je v skupini prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, pridružila se jim je še bras sekcija, klaviature ter tolkala in v tistem trenutku se je pričelo novo poglavje, imenovano SELL OUT, ki danes uspešno razgreva občinstva po Sloveniji ter tudi v sosednji hrvaški.

Fantje se spominjajo dogodkov takole:

– Leta 1997 so imeli člani prve zasedbe NO COMMENT uvodne vaje v Godbi kočevje in resno delo se je takoj začelo. Ustvarjala se je punk glasba.

– Leta 1998 so se pesmi že posnele v prostoru za vaje, denarja za studijske posnetke še ni bilo, začelo se je koncertiranje predvsem na kočevskem in okolici.

– Leta 1999 so si fantje kupili glasbeno opremo, saj so kmalu videli, da je to nujno potrebno za dober ‘sound’ in dobre koncerte. V roke jih je vzel producent Žarko Pak in začelo se je resno delo v studiju, fantje so stopili stopničko višje. Torej iz prostora za vaje – v studio Kif Kif!!

– Leta 2001 prihod bras sekcije, pojavile so se potrebe po drugačni – Ska Punk Reggae glasbi, ime se je preimenovalo v SELL OUT.

– Leta 2005 so se posnele tudi nove pesmi.

– Leta 2008 je izšel singel z naslovom HUANITA, posnet v studiju Jork v Dekanih.

– Leta 2010 nastop na nekaj večjih koncertnih odrih, med drugim tudi na Schengen festivalu.

– Leta 2011 nastopi v Sloveniji in na hrvaškem kot gostje skupin Hladno Pivo, Elvis Jackson in S.A.R.S.

– Leta 2011 (deceber) – mega koncert v Kočevju z gosti ob 10-letnici delovanja skupine SELL OUT.

Zgodaj spomladi je v skupini padla odločitev, da 10 let delovanja zabeležijo na prav poseben način z gosti, ki so tako ali drugače v letih delovanja sodelovali s skupino, vse skupaj pa bodo začinili z izdajo težko pričakovanega, kar dvojnega ‘The Best Of’ albuma. Vse to se bo zgodilo na predbožični večer 23.decembra 2011 OB 21.uri v športni dvorani v Kočevju.

Gostje, ki se bodo na velikem odru pridružili 9-članski družini SELL OUT, so:

OMAR ISMAIL iz Ajdovščine kot povezovalec in pevec, SEMO (znan iz ‘Murat in Jose), PETRA LIKAR iz Kočevja. Za popestritev na odru z bruhanjem ognja, žongliranjem in še marsičim bodo skrbeli priznani animatorji MIHA, GAŠPER in NELEJ iz Ptuja ter prvič po osmih letih zbrana četverica ‘NO COMMENT’, iz katere je kasneje sledila zgodba, imenovana SELL OUT.

Za uvodno ogrevanje občinstva bo poskrbel ‘The Police cover band’, ki deluje pod imenom ‘PULCIJA’.

 

Oglejte si: www.sellout-band.com // http://www.facebook.com/pages/Sell-out/92756183269

Vstopnice in CD-je lahko v prednaročilu naročite na tej povezavi: http://www.facebook.com/pages/Sell-out/92756183269?sk=app_221460014534454

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članki: