Izštekal se bo Klemen Klemen

Izštekal se bo Klemen Klemen

Izštekal se bo Klemen Klemen

V tednih po odmevnem nastopu v ljubljanskem Kinu Šiška je trnovski raper KLEMEN KLEMEN v največji tajnosti snoval dva podviga: nastop na parlamentarnih volitvah z
virtualno stranko FBS in nastop v oddaji IZŠTEKANI na Valu 202. Rezultati volitev so znani, rezultat Klemnovega izštekavanja pa bomo izmerili v petek 9. decembra 2011 ob 22.25.

>…album Trnow Stajl naj bo obvezno gradivo v osnovnih šolah, knjižica z besedili pa obvezno domače branje… Zastonjska spolna potešitev vseh nepotešenih Slovencev… Prepoved več kot osemurnega delavnika…< To so volilna gesla, ki dokazujejo, da je bila Klemnova stranka FBS (Fafing Brother System) ena redkih, ki so na volitvah ponujale resno alternativo. No, Klemen je pač ni ponudil na resen način. Oziroma je z vsem, kar je bilo v njegovi navidezni kampanji (ne)resnega, opozoril predvsem na skrajno resnost situacije, v kateri smo. >Stop nazaj in pomisl mal pr seb, ta fafing brother system je v teb!<

Kampanjo, v kateri nista manjkala ne smoking ne rumenomodra barvna kombinacija, je Klemen pospremil z novo skladbo. Oziroma je kampanja pospremila skladbo… kdo bi vedel, kaj je bilo prej, kura ali jajce… in če bi šlo za kaka jajca, bi bilo vprašanje še umestno… pa ni! Ker FBS niso jajca. FBS je tukaj in zdaj. FBS je odličen nov štikl pionirja slovenskega rapa, hiphoperskega spomeničarja, Prešerna za dvaindvajseto stoletje, človeka z najboljšim flowom daaaaleč naokoli in nenadjebljivega pripovedovalca zgodb (sori za nekatere tuje izraze, slovenšna teh pač nima). FBS napoveduje novo, tretjo ploščo Klemna Klemna, ki bo izšla prihodnje leto. In po FBS imamo kaj pričakovati!

Najbrž ste brali, da je pred meseci nesrečno padel in nekaj časa preživel v komi. Morda ste med tistimi, ki so pomešali resničnost, novice, govorice in fikcijo iz komada >Js sm umru< ter bili prepričani, da je Klemen Klemen res umrl. Če ste obenem eden tistih, ki ne poznajo njegovega pravega imena, takšno razumevanje tega fenomena niti ni čudno. No, fenomen je predvsem Klemen sam, pa njegovo okrevanje in dejstvo, da je po tej nesreči v boljši formi kot kdajkoli. Če je Klemna prej določala predvsem njegova priljubljena beseda norija, je danes drugače. Klemen je postal utelešenje čudovite dvojnosti norost-modrost. Božansko!

In v taki, takorekoč življenjski formi Klemen prihaja v Izštekane. Njegova osrednja podporna enota bodo tako kot v Kinu Šiška The Playbackers, odličen bend, sestavljen iz članov Moveknowledgement. Za potrebe Izštekanih bodo The Playbackers zrahljali svoj zvok, tu in tam bodo zamenjali kak instrument, DJ SSF bo skrečal bolj akustično kot ponavadi, Klemen Klemen pa bo s posebnim napitkom poudaril patino svojih glasilk. S katerimi rekviziti bodo opremljeni drugi glasbeni gostje in gostujoči MCji, ostaja še skrivnost. Iz zanesljivih virov pa smo izvedeli, da bo v repertoarju več skladb, ki jih v Kinu Šiška nismo slišali, med njimi tudi tiste s prihajajoče plošče. Smernice za petek 9. decembra 2011 so torej jasne. Zbor je ob 22.25 pri radijskem sprejemniku. (Nastop ne bo namenjen občinstu v studiu, pravo mesto za spremljanje oddaje bo ob radijskem sprejemniku v dobri družbi.)

Povezave:
www.facebook.com/photo.php?v=2499814266441
www.youtube.com/watch?v=pwXG6sU99S8
www.youtube.com/watch?v=1PuTm3F4J9I
www.val202.si/izstekani, www.facebook.com/izstekani, www.poglej.si/izstekani,
www.val202.si

Pogled naprej:
V petek 13. januarja 2011 bodo Izštekani gostili enega najbolj prodornih kantavtorjev zadnjega časa BOŠTJANA NARATA. In kako, menite, naj se kantavtor, čigar osnovni način nastopanja je z akustično kitaro, izšteka? Preprosto. Tako, da se všteka. Narat bo to storil. In pri tem ne bo sam.

Povezani članki:

Značke: