Gorillaz -The Singles Collection: 2001-2011 že v prodaji

Gorillaz -The Singles Collection: 2001-2011 že v prodaji

Gorillaz -The Singles Collection: 2001-2011 že v prodaji

‘The Singles Collection: 2001-2011’ je zbirka najboljših skladb v bogati karieri priljubljene zasedbe Gorillaz in je 28. novembra izšla pri založbi Parlophone.
Zbirka 15 singlov, video spotov in predelav, ‘The Singles Collection: 2001-2011’ obeležuje 10 let avdio vizualnih inovacij in tri studijske albume ene najuspešnejših virtualnih zasedb vseh časov. Zbirka singlov je na voljo kot CD, CD in DVD ter 140g vinilka, izšel pa bo tudi poseben 7’’ box set.

Začeli so leta 1998, revilucionarni debitantski album ‘Gorillaz’ pa je izšel tri leta kasneje. Izid je pospremilo nekaj industrijskih obrekovalcev, ki so idejo o animirani pop skupini dojemali kot prevaro in norost – album pa je dosegel odlične prodajne številke, več kot 6 milijonov izvodov po vsem svetu. Mega uspešna kampanja pa je terjala svoj davek in kitaristka, čudežna deklica Noodle je tedaj izjavila: “Vsako veliko skupino je pokopal lastni uspeh. Risane skupine niso izjema.” Kljub temu pa ji je z veliko truda uspelo Gorillaz ponovno združiti. Leta 2005 je izšel njihov drugi album ‘Deamon Days’. V začetku leta 2010 Gorillaz ponovno priplavali na površje – tokrat pri otoku na Južnem Pacifiku skupaj z albumom ‘Plastic Beach’. Uvodni single ‘Stylo’, ki v pripadajočem video spotu prikazuje zlikovca Bruca Willisa v lovu na neustrašne Gorillaz, ki so brez težav ubežali direktno na svojo prvo svetovno turnejo skupaj s skupino izjemnih glasbenikov, vključno s Clashovcema Paulom Simononom in Mickom Jonesom.
V desteih letih so Gorillaz kraljevali na glasbenih lestvicah po vsem svetu, prodaja albumov je presegla številko 13 milijonov, prejeli pa so tudi vrsto vplivnih nagrad in priznanj, ki so reprezentirale izjemnost skupine preko njihove glasbe. Vedno odprti za zanimiva sodelovanja, so Gorillaz sodelovali s številnim glasbeniki, med katerimi so tudi Dangermouse, Ibrahim Ferrer, Del the Funkee Homosapien, De La Soul, Kano, Bobby Womack, Ike Turner, Lou Reed, Mark E Smith, Bootie Brown, Tina Weymouth, Bashy, Little Dragon, Hypnotic Brass Ensemble, Snoop Dogg, Dan The Automator, Mos Def, D12, Phi Life Cypher, MF Doom, Rosie Wilson, Shaun Ryder in Neneh Cherry.
Gorillaz so Murdoc Niccals, Noodle, 2D and Russel Hobbs.

Seznam skladb na albumu ‘The Singles Collection: 2001-2011’:
1. Tomorrow Comes Today
2. Clint Eastwood
3. 19-2000
4. Rock The House
5. Feel Good Inc
6. DARE
7. Dirty Harry
8. Kids With Guns
9. El Manana
10. Stylo
11. Superfast Jellyfish
12. On Melancholy Hill
13. Doncamatic
14. Clint Eastwood (Ed Case & Sweetie Irie Refix)
15. 19-2000 (Soulchild Remix)

www.gorillaz.com/weare10

Povezani članki:

Značke: