Ples z (ne)mrtvimi

Undead 1

Dance of the undead, ŠTUK/Maribor, 31 oktober 2011, vstopnina:od 8 do 18 EUR, vzdušje: zombie rave extravaganza

V Štajerski prestolnici že nekaj časa vlada precejšnje party mrtvilo in ekipi Midnight resurrection in ŠTUK, sta se odločili obuditi mesto od mrtvih s tem, da so na Halloween pripravili pravo party poslastico.

Glede na to, da gre za utečen tandem, nismo niti dvomili o kakovosti in z veseljem smo ugotovili, da nismo edini, ki cenimo njihovo predanost, saj sta bili obe plesišči na ŠTUKu prijetno polni. Na velikem plesišču so zažigali Simon Patterson, Reaky, Lsx aka Lexis, Daneiel Greenx, D’Furious in UV senzacija Ultra vs Violet. Slišali smo prav vse od trance-a, drvving techna, tech-house-a, house-a in še česa. Prav vsi za mešalko so nas dodobra razplesali, vsak s svojim prepoznavnim stilom, ki ga štajerska publika zna ceniti in nagraditi. Na manjšem plesišču je kraljeval techno za katerega so skrbeli Baly, Flis, Splif, The frog, Ted Raslw vs Lyteo, Klenart Live in Don Digital. Slišali smo vse "zimzelene" techno izdelke in tudi aktualno techno ponudbo, ki je bila prava paša za ušesa vseh techno fanov, prebudila pa je skomine tudi marikaterega bivšega techno freaka.

Organizatorji so poskrbeli za fantastične vizualne efekte od laserjev, do UV poslikav in video walla, obiskovalci pa so se prepustili Halloween vzdušju, kar je v kombinaciji z dobro glasbo prebudilo še najbolj mrtve plesalce. Vsekakor upamo, da tokratno prebujenje traja dlje in da bo mariborska elektronska scena kmalu spet zaživela.

Tekst: Barbara P

Foto: HouseMouse

 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.