Orkestar – razprodana slovenska premiera filma

Orkestar - razprodana slovenska premiera filma

Orkestar – razprodana slovenska premiera filma

Tako kot v Sarajevu in Zagrebu so vstopnice za ljubljansko premiero filma "Orkestar" režiserja Pjera Žalice, ki bo v petek, 11.11.2011 ob 19.30, v Cankarjevem domu, razprodane v rekordnem času!

Vodstvo festivala LIFFe je bilo pripravljeno na to situacijo in je v svoj program uvrstilo dodatni projekciji filma:
· Kino Šiška, 12.11.2011 ob 21.15 ter
· Cankarjev dom, Linhartova dvorana, 13.11.2011 ob 17.00

Svojo udeležbo na svečani premieri v Cankarjevem domu so že potrdili protagonisti filma: Milan Kučan, Jani Novak (Laibach), Roman Uranjek (Irwini), Vito Taufer, Branko Djurić Djuro, Magnifico kot tudi številni drugi gostje iz kulturnega in javnega življenja Slovenije in širše.

Film “ORKESTAR”

Orkestar (Režija: Pjer Žalica; Scenarij: Pjer Žalica, Saša Lošić; Producent: Ademir Kenović) je film o 25-letni karieri Saše Lošića in sarajevske skupine Plavi orkestar ter o času, ko je razpadla nekdanja skupna država. Dokumentarec priča o času in generaciji, ki je preživela razpad države in spremembo sistema vrednot, toda je ostala zvesta sama sebi. Film o optimizmu, trpežnosti ter neuničljivosti talenta, prijateljstva in glasbe.

Film Orkestar je na 17. Sarajevo film festivalu zabeležil rekordno gledanost, saj si ga je ogledalo več kot 10 000 gledalcev. Na nedavnem Zagreb film festivalu so organizatorji v program uvrstili še dodatne tri projekcije, veliko zanimanje za ogled filma pa je tudi v Ljubljani, kjer bo film predvajan v okvirih festivala LIFFe 2011.

»To je film o intimnem potovanju skozi čas, ko smo preživljali težke in prijetne trenutke. Zborna skladba o ambientu in okoliščinah, ki dušijo glas v grlu, a moramo živeti in prepevati… Zato to ni zgodba o slabih trenutkih, temveč zgodba o dobrih ljudeh. O ljudeh, ki tudi v najtežjih okoliščinah najdejo moč in spodbudo za kreativno delovanje ter vero v boljši jutri,« pravi Pjer Žalica.

Nastopajo: Člani skupine Plavi orkestar, Goran Bregović, Jani Novak (Laibach), Roman Uranjek (Irwini), Rambo Amadeus, Rade Šerbedžija, Vito Taufer, Saša Broz, Branko Ðurić, Severina, Milan Kučan, Magnifico, Marcel Stefančič, Stipe Mesić, Elvis J. Kurtović, Miljenko Jergović, Ivica Osim, Dragan Bjelogrlić, Bogdan Diklić in drugi.

Film ”Orkestar” v Kinu Šiška in PUNČ Pop Core Party

Da bo tudi projekcija filma ‘Orkestar’ v Kinu Šiška nekaj posebnega, priča edinstven dogodek, ki sledi projekciji (12.11.2011); eklektični PUNČ Pop Core Party z okusom po vintagu, postrežen z diskom v Loševi družbi, v katerem bodo sodelovali:

AB-FAB (Vintage Expirience) vintage boutique združuje starinarnico, vintage modo, v njem stopimo v časovni stroj preteklosti.

DISKOBAJAGI (Dj Vj Set, Sarajevo) sta sarajevski audio-visual duo. Njun performance sestavlja kombinacija glasbe in videa z inserti reklam, glasbenih videov, dokumentarcev in filmov. Brano Jakubović in Vedran Mujagić (Diskobajagi) sta kot člana skupine Dubioza kolektiv dobitnika glasbene nagrade MTV Best Adria Act.

ICHISAN (Dj Set), slovenski izvoznik sodobnega diska, izdaja plošče pri različnih tujih založbah. Z disko-house dj setom pa pod njegovim odrom publika nikoli ne počiva.

LOŠA (Plavi Orkestar) prva baretka Balkana

Ne zamudite ene od projekcij svojevrstnega dokumenta o fascinantni 25-letni karieri Saše Lošića in sarajevske skupine ‘’Plavi Orkestar’’ v okviru festivala LIFFe. Filma, ki zaznamuje eno obdobje in eno generacijo, ki je preživela menjavo vrednostnega sistema, a kljub temu ostala zvesta sama sebi, filma o optimizmu, moči in neuničljivosti talenta, prijateljstvu in glasbi! Filma ‘Orkestar’!

Za razprodane projekcije je včasih vendarle na voljo še kakšna vstopnica. Pozanimajte se pol ure pred začetkom!

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.