Nocoj vabljeni na The Necks

Nocoj vabljeni na The Necks

Nocoj vabljeni na The Necks

Vabljeni na dvojni koncert biserov moderne avstralske glasbe v Šiški, v soboto, 5. novembra, ob 21. uri.

Z novim albumom se vrača izjemni novojazzovski trio The Necks, premierno pa pri nas nastopi Oren Ambarchi, eden od najbolj cenjenih protagonistov kitarskega in elektronskega drone/ambient zvočnega raziskovanja.

Dj intro: THE WIRE SOUND SYSTEM. Ekskluzivna glasbena selekcija izpod prstov sodelavca londonskega magazina THE WIRE! Didžejanje bo potekalo pred in med koncertoma v Katedrali.

Petnajst albumov zasedbe The Necks z dolgimi komadi, ki se počasi razkrivajo na najbolj hipnotičen način in so velikokrat podloženi z vztrajnim globokim groovom, zdrži nešteta poslušanja. Varljiva preprostost njihove glasbe ob vsakem poslušanju ponudi nov čar. The Necks ustvarjajo glasbo, ki ni čista avantgarda, niti minimalizem, niti ambientalizem, niti jazz, in je na tem svetu najbrž edinstvena.

Oren Ambarchi je skladatelj in multiinstrumentalist z dolgoletnim zanimanjem za preseganje konvencionalnih instrumentalnih pristopov. Pri svojem delu se večinoma osredotoča na raziskovanje s kitaro, "ponovno usmerjanje inštrumenta v območje potujene abstrakcije, kjer ni več takoj prepoznaven, ampak postane laboratorij za razširjeno glasbeno raziskovanje". (The Wire, UK). Dela Orena Ambarchija so obotavljive in napete razširjene glasbene forme, ki se umeščajo v vrzeli med različnimi šolami: sodobno elektroniko in procesiranjem; plastovito improvizacijo in minimalizmom; pridušenim in zamišljenim muziciranjem; varljivo preprostostjo in podaljšanimi toni skladateljev, kot sta Morton Feldman in Alvin Lucier; in fizičnostjo rockovske glasbe, ki je upočasnjena in oluščena do golega, abstrahirana in nadomeščena s čistim znakom.

Cena vstopnice: 15 EUR/ 18 EUR na dan dogodka.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.