Jesenska evforija d’n’b navdušencev : DRUM’N’BASS KONFERENCA 2011

DnBKonferenca

Ljubljana/ Gala Hala, Channel Zero
29. oktober 2011
Vstopnina: 10€
 
Po lanskoletnem uspešnem rajanju so se tudi letos zbrali najbolj znani slovenski predstavniki d’n’b kolektivov, ki petek za petkom polnijo klube, ki nas potešijo s svojo neobremenjeno pestro zabavo, nekomercialnim vzdušjem ter predvsem dobro selekcijo muzike. Preteklo soboto smo se torej za primeren začetek krompirjevih počitnic zbrali pred dvema Metelkovškima kluboma. Channel Zero ter Gala hala sta nedvomno obetala odklop od melanholije vsakdanjika ter pravo poslastico za vse prave boben in bas sladokusce.
 
Kot je navada, sta bili obe plesišči ob samem startu glasbene terapije s hitrim menjavanjem tresočih se linij ter udarnih basov dokaj prazni. Prvi reprezentanti ekip zAvod kru in Brejkschnitta so torej začeli bolj ali manj ležerno ter rolali zgolj parim izrednim navdušencem, ki so že okoli desete ure poplesavali pred odrom.
 
S polnjenjem plesišč pa se je dvigala tudi sama kvaliteta energičnih melodij, ki so stopnjevale napetost in okoli ene ure zjutraj, je bila zabava definitivno v polnem teku. Množična masa ekstatično plešočih teles z občasnimi evforičnimi napadi posameznikov se je izkazala kot neizpodbiten indikator, da se je vzdušje spreminjalo v malodane orgazmičnega. Z vizualizacijskimi projekcijami, ki te natripajo in pripomorejo h lažjemu pobegu iz realnosti, se je dinamičnost obeh klubov bližala vrhuncu. Okoli druge ure, ko je po Gipsy Jungle oder v Ch0 zasedel kru Drumwise, pa se je vsaj po mojem mnenju večer prelevil v pravo norijo. Sledili so Krunch it!! in kot so že navajeni, se je tudi tokrat floor spremenil v gromozansko gnečo. Pred vhodom se je dejansko ustvarila zajetna čakajoča vrsta nestrpnežev, ki so si čim hitreje želeli na samo predodrje, a zaradi zapolnjene kapacitete Ch0 so morali čakati tudi do pol ure.
 
Med tolikšno izbiro raznolikih DJev je vsak posameznik lahko našel nekaj za svojo dušo. Edini problem, ki je razžalostil marsikaterega obiskovalca, je bilo dejstvo, da se je glasbena norišnica hkrati odvijala na dveh krajih. Kot človeška bitja, nezmožna sobivati hkrati na dveh različnih krajih, smo se tako znašli pred izredno težko odločitvijo komu se bomo primorani odpovedati.
 
Izčrpana, a nedvomno zadovolj(e)na, telesa je po rani peti uri začela prevzemati utrujenost in tako Gala kot tudi Channel sta se počasi začela prazniti. Z nasmeški na obrazih ter še zmeraj v rahlo zamaknjenih stanjih so posamezniki postopoma zapuščali Metelkovo, sam program pa se je nadaljeval do ranih jutranjih ur, kjer so se lahko najbolj vztrajni predajali še poslednjima Illegal kru ter Sinkronics.
 
Respect Vibe department ekipi, za tako uspešen dogodek, zaradi masivne udeležbe pa bi lahko vzeli v premislek, da bi se Drum’n’bass konferenca 2012 odvijala na številčnejših lokacijah mesta alternativne kulture.
 
Tekst: Petra Vadas
Foto: Maja Dominič
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.